fbpx
Foto: Privatna arhiva/Cropix: Damjan Tadić

ŠKORO SPREMA ‘LOM’ U ZAGREBU! Otvara se nova Magazinska klet: Navala na tamburašku večer i roštilj

Autor: Snježana Vučković

Već sada je sasvim jasno da će adresa Svetice 10 za koji dan biti mjesto na koje će pohrliti brojni Zagrepčani. Naime, 08. prosinca 2022. (četvrtak) poznata gastronomska franšiza Magazinska klet otvara svoj peti restoran u nizu, čime potvrđuje da su mještani metropole za njihovim roštiljskim delicijama pripremljenim prema originalnim leskovačkim receptima – apsolutno ludi.

Ali to nije sve. Gostima koji će imati tu sreću da rezerviraju svoje mjesto, atmosferu će pjesmom dodatno zagrijati poseban gost – Miroslav Škoro.

“Skriveni” restorani do kojih svi nađu put

Foto: Magazinska klet

No, krenimo ispočetka… Vlasnik Mario Rajić svoju je ideju započeo realizirati još 2009. godine kada je u Magazinskoj ulici na broju 7 po kojoj se logički i nametnulo ime Magazinska klet, otvorio prvi restoran. Ovaj poduzetnik je već tada imao dvije osnovne zamisli kojih se drži i danas – njegovi lokali će biti na “skrivenim” lokacijama i teško će biti vidljivi golom oku. Rajić je “igrao” na neodoljivu gastronomsku ponudu s prihvatljivom cijenom zbog koje će ih svi oni koji su za njih čuli reklamom “od uha do uha”, pronaći bez problema. Pošteno govoreći, adrese na kojima se nalaze Magazinske kleti su, zapravo, na vrlo poželjnim lokacijama u centru Zagreba i njegovoj bližoj okolini, ali Rajić je odlučio izbjeći neonske reklame i blještave natpise. Svoju klijentelu isplanirao je navući mirisom fenomenalnog leskovačkog roštilja, i u tome je uspio. Upravo zato, proslave krstitka, krizme, vjenčanja i banketa svih vrste – u Magazinskim kletima treba dogovoriti na vrijeme:


Foto: Magazinska klet

“Kada je poslovanje uredno, kada su zaposlenici zadovoljni i kada držite kvalitetu koju gosti prepoznaju, logično je da možete ići samo naprijed. Svi moji restorani su brendirani na roštilju i općenito mesu sa žara, no ponuda je zapravo puno veća. Onako kako pazimo da se gostima nudi samo čista, svježa junetina začinjena samo solju, tako pazimo i da su ostala jela vrhunske kvalitete, uključujući dnevne ponude kao gablece i deserte”, doznajemo od vlasnika Rajića koji tijekom našeg razgovora srdačno izmjenjuje informacije sa svojim zaposlenicima u “skrivenom”, ali prepunom restoranu u Strojarskoj 32.

Zašto je njihov roštilj najbolji? Zaposlili 56 Leskovčana!

“Jako je važno da su zadovoljni. Na toj činjenici sve počinje i sve završava. Kako bih leskovačkom roštilju dao vjerodostojnost i originalnost, od trenutačno 80 zaposlenih čak 56 mojih djelatnika su rođeni Leskovčani. Osim što su postali stalni zaposlenici, potrudio sam se da im svima osiguram pristojan smještaj. Što se njihovih plaća tiče, najbolje je da ih pitate sami”, kaže uz smijeh.

Da je to istina, potvrđuje nam simpatični Leskovčanin Nikola:

“Sa svojih 36 godina, najstariji sam od svih svojih sugrađana zaposlenih u Magazinskoj kleti. Ovdje sam već dvije godine, a kako stvari stoje, čini se da ću tu i ostati”.

Foto: Magazinska klet

Nakon Magazinskih kleti koje se nalaze u Magazinskoj ulici, Prilazu Vladislava Brajkovića, Strojarskoj cesti i Ulici Grada Gospića, od slijedećeg tjedna pridružuje se i ona koju smo spomenuli na početku – Magazinska klet “By the way” na Sveticama koja će u punom sjaju zablistati slijedećeg tjedna, taman uoči blagdana. Ovaj restoran čiji je kapacitet predviđen za 160 ljudi, radit će potpuno po uzoru na svoje prethodnike, no vlasnik Mario Rajić kaže kako će Magazinska klet “By the way” ipak imati neke posebnosti:

Novost: Tamburaške večeri do ranih jutarnjih sati

“Zagreb je zasićen brojnim sadržajima za mlađe i starije sugrađane, no apsolutno mu nedostaje jedno “tamburaško” mjesto za populaciju od 40 +. Rekao bih da upravo ova generacija nema prevelik izbor u trenutku kada želi dobru večeru, dobru tamburašku glazbu i što je najvažnije, vremensko ograničenje jer će nova Magazinska klet jedina raditi do 02h iza ponoći. Naravno, to ne znači da posjetitelji svih dobi koji vole ovakvu atmosferu nisu došli i to ne znači da će tamburaški sastavi biti jedini glazbeni izbor našeg restorana. No, svakako će se većinom na tome temeljiti, pa je upravo Miroslav Škoro bio naš izbor za glazbenog gosta koji bi otvaranje doveo na višu razinu.”




Foto: Privatna arhiva/Cropix: Damjan Tadić

I Japanci ludi za Magazinskom kleti

Za one koji ne znaju, Mario Rajić svrstan je u jedne od najboljih ugostitelja, a činjenica da je zbog svog uspješnog poslovanja završio na japanskoj nacionalnoj televiziji, više je nego zanimljiva:

“Tema emisije su bili upravo dobri restorani na ‘skrivenim’ lokacijama. U tom kontekstu spomenute su i Magazinske kleti, pa od tada japanski turisti u mojim restoranima nisu rijetkost”, dijeli s nama uspješni ugostitelj Rajić koji s nestrpljenjem čeka reakcije gostiju na tamburaške večeri u novoj Magazinskoj kleti “By the way” na Sveticama.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.