Foto: YouTube

SKANDAL NA EUROSONGU! Poništeni glasovi žirija šest zemalja, među njima je i susjedna Crna Gora

Autor: Dnevno.hr/T. P.

Eurosong u Italiji ostat će zapamćen po brojnim problemima u organizaciji, a dodatnu dramu prouzrokovalo je šest europskih žirija kod kojih su utvrđene nepravilnosti prilikom glasanja.

Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja za pobjednika Eurosonga su: Azerbajdžan, Crna Gora, Gruzija, Poljska, Rumunjska i San Marino.

O svemu se oglasio EBU koji je u priopćenju objasnio kako su došli do zamjenskog rezultata za poništene glasove žirija koji su uhvaćeni u ‘varanju’.

‘U analizi glasanja žirija od strane paneuropskog glasačkog partnera Europske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Eurosonga 2022., utvrđeni su određeni nepravilni obrasci glasanja u rezultatima šest zemalja. Kako bi se uskladio s Uputama za glasanje natjecanja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje da bi izračunao zamjenski rezultat za svaku zemlju u pitanju i za drugo polufinale i za veliko finale.

Podsjetimo, europski žiri najnaklonjeniji je bio predstavniku Ujedinjenog Kraljevstva Samu Rayderu i njegovoj pjesmu ‘Space Man’ pa su ga nagradili s 283 boda.

Autor:Dnevno.hr/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.