Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SJAJNE VIJESTI ZA LJUBITELJE POPULARNE EMISIJE! Branko Uvodić najavio: Lijepom našom vraća se na male ekrane!

Autor: S.P./Dnevno

Iako je službeno u mirovini od lipnja ove godine Branko Uvodić (66), zaštitno lice emisije ‘Lijepom našom’, i dalje radi nesmanjenim tempom. Posljednjih tjedana vodio je četiri manifestacije u Slavoniji i Baranji, a za koji dan ide u Vinkovce gdje će voditi Vinkovačke jeseni. No, radostan je jer se ‘Lijepom našom’ vraća na ekrane, piše 24 sata.

“Jako mi je bilo stalo do te emisije jer je ona još jedini originalni proizvod HRT-a s tradicijom dugom 25 godina. Uspio sam se dogovoriti s rukovodstvom moje kuće i radit ćemo ‘Lijepom našom’ kao autorski projekt u kojem samo ja i redatelj nećemo biti na plaći, nego na autorskom ugovoru”, rekao je Uvodić koji je cijeli radni vijek proveo na televiziji.

Kako je rekao, emisiju radi 55 ljudi i to je jedno pravo poduzeće.

“Zahvaljujući ovoj emisiji oni će imati posao u vrijeme kad se jako malo snima i kad se svi boje za posao”, istaknuo je Uvodić koji je s ovom emisijom proputovao ne samo regiju, nego i cijeli svijet.

“Emisija pridonosi normalizaciji odnosa među ljudima, bili smo s njom odlično primljeni i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, u Crnoj Gori, Mađarskoj, Austriji, pa sve do Kanade i Australije”, dodao je.

Branko Uvodić rođen je u Osijeku, a roditelji su se dvije godine kasnije preselili u Našice i tamo je živio sve do odlaska na fakultet u Zagreb 1973., pa je tu ostao i živjeti.

“Slavonija nikad nije izašla iz mene, pa i danas svi znaju da radim najbolji čobanac i kotlovinu. Tajna je i u mljevenoj crvenoj paprici od mog prijatelja Arpada iz Baranje”, rekaoje voditelj koji je volio ljetovati u Komiži i zato obožava njihovu komišku pogaču.




“Radim na tome da otvorim restoran u kojem bi oživio i takva tzv. jela za siromašne, poput granatirmarša koje su spravljale moja mama i baka. Naravno, u ponudi bi bilo i bogatstvo autohtonih hrvatskih specijaliteta”, otkrio je.

Na pitanje je li genetika ‘krivac’ za njegov mladalački izgled, Uvodić kaže:

“To vam je rad. Kad radite ne možete se opustiti”.




A ima i recept za dobro zdravlje.

“Gutljaj-dva prave domaće šljivovice prije ručka, ako taj dan ne vozim”.

(FOTO) ŠTO GLUMI ELLA DVORNIK?: Influencerica iznenađuje svojim objavama iz dana u dan, nije ju briga u kakvom je izdanju!

 

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.