fbpx

ŠIROKI REZANCI S VRGANJIMA: Neodoljiva tjestenina za prve hladne dane!

Autor: Dnevno

Sastojci:

500 g tjestenine – širokih rezanaca

300 g svježih vrganja

40 g maslaca

jedna žličica mljevene ljute paprike

jedna žličica sjeckanog peršina

sol i papar

maslinovo ulje




Priprema:

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi “al dente” (oko 7 minuta), isperite je, ohladite pod mlazom vode i ocijedite.

U međuvremenu u tavu na vatri stavite maslac da se otopi. Ulijte još i 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja i dodajte narezane vrganje.

Promiješajte i pirjajte na srednjoj vatri oko tri minute.




Tjesteninu premjestite u tavu s vrganjima. Polijte s malo maslinova ulja, začinite ljutom paprikom, sjeckanim peršinom, solju i paprom. Izmiješajte.

Vaše jelo je gotovo i možete ga poslužiti.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.