Foto: YouTube

Sindikat tehnike HRT-a otkrio što se dogodilo na Dori: ‘To su najteži mogući uvjeti’

Autor: I.D.

Sindikat tehnike HRT-a u petak je odbacio optužbe na račun radnika HRT-a tvrdeći da su svoju ulogu u prijenosu Dore odradili profesionalno i kvalitetno te da su optužbe ‘‘pokušaj zamjene teza i gruba povreda dostojanstva potplaćenih i zanemarenih profesionalaca‘‘.

‘‘Nadali smo se da će odgovorne osobe HRT-a zaštititi integritet ove kuće i njenih vrijednih ljudi, no njihova reakcija je izostala‘‘, ističe se u priopćenju kojem je cilj, kako su naveli, objektivno informiranje javnosti i zaštite dostojanstva radnika Hrvatske radiotelevizije.

U Sindikatu tehnike HRT-a ističu i da su ‘‘pojedini natjecatelji i izvjestitelji s Dore‘‘ za nedostatke u određenim izvedbama optužili tehniku HRT-a: ton majstore, rasvjetu, kamere, režiju, garderobu i neke druge odjele tehnike Hrvatske radiotelevizije.

FOTO: HRT

‘Stoički odrađuju svoj posao’

‘‘Međutim, to su djelatnici koji prije svega odgovorno obavljaju svoj posao u najtežim mogućim uvjetima u kojima često odluka kako nešto izvršiti ne leži na ljudima koji rade posao nego nekim drugim instancama‘‘, navode u sindikatu.

Dodaju i kako je važno naglasiti da je velika većina tih radnika plaćena debelo ispod prosjeka ističući i kako značajan dio njih prima tek minimalnu plaću i zaključujući da je njihov rad u startu objektivno podcijenjen.

‘‘Unatoč tome, tehničari i drugi vrijedni radnici HRT-a i dalje proizvode i odrađuju ogromnu količinu visokokvalitetnih programskih sadržaja te sofisticiranih i zahtjevnih projekata, poput Dore, Porina ili Voicea, ulažući dodatne napore bez dodatnih isplata, koje druge ne mimoilaze‘‘, ističe se u priopćenju.

Stankovića su došli podržati mnogi estradnjaci koje dugo nismo vidjeli, ova faca je privukla svu pažnju
Sindikat tehnike HRT-a zahvalio je i svojim članovima i drugim radnicima HRT-a za ‘‘profesionalizam i dostojanstvo koje su iskazali i u ovom projektu, stoički odrađujući svoj posao‘‘.
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.