Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

VLATKA POKOS SE OBRUŠILA NA J.LO: Uzimanjem muževa prezimena žena se odriče identiteta’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Latino diva Jennifer Lopez i njen partner glumac Ben Affleck s kojim je nakon dugo godina obnovila vezu i okrunila vjenčanjem , našla se na meti naše bivše voditeljice Vlatke Pokos, koja ju je u svojo kolumni za Story žestoko prozvala.

Naime, Pokos je zaključila kako je činjenica što je Jennifer uzela Affleckovo prezime licemjeran i patetičan potez.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb/Split (@vlatkapokos)

Ustvrdila je i da je obnovljena ljubav slavnog para izazvala ljutnju i nevjericu u onim “nešto emancipiranijim i realističnijim” ženama, posebno nakon što je pjevačica promijenila prezime, jer su iste taj čin “doživjele kao izdaju i poraz ženske emancipacije”.




“Uzimanje muževa prezimena duboko je ukorijenjeno u patrijarhalnom društvenom sustavu u kojem se žena odriče svoga imena i identiteta i u kojem je praktički vlasništvo muškarca”, navodi Pokos, i između ostalog dodaje:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb/Split (@vlatkapokos)

“Promjena prezimena u doba kad je muškarac bio jedini hranitelj obitelji imalo je nekog smisla, no u modernom društvu u kojem žene žive i privređuju samostalno, nema više nikakvog, osim naglašavanja važnosti, moći i statusa muškarca.”

Inače, Vlatka Pokos svoje je prezime promijenila sa 14 godina. Do tada je nosila očevo prezime Vuković, no poželjela je uzeti prezime njene bake koja ju je odgojila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb/Split (@vlatkapokos)

“Moj otac, nažalost, nakon razvoda od majke nije se brinuo o meni i umrro je mlad. Ipak, zahvalna sam mu na genima,” ispričala je svojevremeno za Story.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.