Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

‘RAZVEDENA ŽENA JE KU*VA, POLOVNJAČA’ Doris Pinčić podijelila status srpske književnice o dvostrukim mjerilima

Autor: Š. P.

Voditeljica Doris Pinčić na Facebooku je podijelila status u kojem srpska književnica i kolumnistica Jovane Kešanski slikovito govori o velikim i vječnim razlikama u tretmanu muškaraca i žena.

Status Jovane Kešansi prenosimo u cijelosti:

Muškarac u kafani je muškarac u kafani.
Žena u kafani je – “kurva, šta će ona tu u deset uvečer, ostavila muža da čuva djecu, do čega je njoj…”
Razvedeni muškarac je razvedeni muškarac.
Razvedena žena je “kurva”, “polovnjača”, “onakvog muža ostavila”, “njoj nitko nije dobar”, “nije mislila na djecu, tatu im uzima”…
Gojazni muškarac je gojazni muškarac.
Gojazna žena je “krmača”
Muškarac koji priča je muškarac koji priča.
Žena koja priča je “ne zaklapa”, “pravi se pametna”, “jadan onaj njen sa njom”
Muškarac koji napreduje u karijeri je muškarac koji napreduje u karijeri.
Žena koja napreduje u karijeri je “ko zna s kim se spanđala pa je dogurala dotle”.
Tata koji nije sa djecom je tata koji radi.
Mama koja nije sa djecom je “bolje bi joj bilo da ostavi posao i gleda svoju djecu”
Žena koja ne priča s roditeljima je žena koja ne priča sa roditeljima.
Muškarac koji ne priča sa roditeljima je “to ga ona njegova zavadila”.
Muškarac koji prevari je muškarac koji prevari.
Žena koja prevari je “drolja”

Stvarno nemam namjeru da generaliziram, niti se bavim time tko osuđuje, jer znamo žena je auuuu ženi vuk, samo mi je tužno što znam da bih da se razvedem, napredujem, udebljam ili smršavim, zapustim prošla ko bos po trnju. I to je jako žalosno.

Podsjetimo, Doris se 6. rujna 2013. godine u katedrali sv. Stošije u svom rodnom Zadru udala za glazbenika Borisa Rogoznicu, a svadbi su nazočila brojna poznata lica. U veljači 2014. godine dobili su sina Donata, a dvije godine kasnije i kćer Gitu.

Ipak, ljubavna sreća nije potrajala – u lipnju 2020. godine doznalo se da se glazbenik odselio iz njihove kuće. Vijest je ubrzo postala prava medijska senzacija pa se Doris očitovala na Instagramu.

“U prvom trenutku nismo htjeli komentirati uopće jer stvarno mislimo da ima puno važnijih stvari o kojima bi se u Hrvatskoj trebalo pisati i pričati ali ajde… Iako već neko vrijeme nismo životni partneri i dalje smo prijatelji i roditelji savršene djece koju smo zajedno stvorili. Nema drame, svi su živi i zdravi i idemo dalje hrabro i s osmijehom. Više ništa nemamo za reći o tome,niti se tiče ikog osim naše obitelji i molimo sve da to poštuju. Hvala svima na razumijevanju”, napisala je tada.




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.