Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Potresne riječi kćeri Ive Pukanića: ‘Bilo je apsolutno pretužno slušati oca’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

U četvrtak je u epizodi dokumentarnog serijala Dosjei Jarak, koja obrađuje ubojstvo novinara i osnivača Nacionala, Ive Pukanića, prikazana njegova 32-godišnja kći Sara, koja je prvi put bez zadrške i  previše brige oko komentara okoline, rekla ono što joj već 15 godina stoji na duši. Progovorila je i o nekim detaljima iz djetinjstva, Ivi kao ocu, svojoj majci, odnosu svojih roditelja, odrastanju i današnjem životu.

“Bio je jako smiješan i zabavan, bio je super tata”, komentirala je Sara dok je gledala stare snimke i fotografije iz djetinjstva. Na jednoj snimci je kao djevojčica objašnjavala kako joj otac uvijek želi dati najveću pusu. Tada su njeni roditelji djelovali sretno i zadovoljno.

“Bili su još jako mladi, imali su nekih 37, 38 godina, ja sam imala 7,8. Mislim da im je tad bilo dobro, da tad nije bilo još nikakvih sukoba ni ništa, čini mi se da je onda to bilo dobro nekako”, komentirala je Sara.

Foto: RTL/Screenshot

“Moji roditelji su se u suštini voljeli”

“Moji roditelji nažalost nisu baš imali najbolji brak. U suštini su se oni voljeli, ali jednostavno nisu zajedno dobro funkcionirali, em zbog bolesti moje majke, em zbog posla kojim se moj tata bavio, jer ga nikad nije bilo doma”, pojasnila je.

Na još jednoj snimci okupljene obitelji, koja je prikazana u epizodi, Pukanić je  upitan trpi li obitelj jer se ne viđaju često, na što je on odgovorio kako vjeruje da manje viđanja učvršćuje brak.

“Jako je pozitivno kad shvatiš da je nešto lijepo bilo”

Nakon što je odgledala snimke i fotografije svojih roditelja, Andrija Jarak je Saru upitao kako se osjeća.

“Mislila sam da će mi biti više tužno, da će biti više negativnih emocija, jer ih više nema, ali baš naprotiv, jako pozitivno kad shvatiš da je nešto lijepo bilo. Imala sam super roditelje koji su nažalost završili tragično.
Moja mama je nažalost bila psihički bolesna, imala je bipolarni poremećaj i uz to je, nažalost, bila ovisnica, tako da sve to nije dobro završilo”, komentirala je Sara.

Nakon prvog pokušaja ubojstva njenog oca, Sara je otkrila kako joj je Ivo rekao da je odonda svaki dan smatrao Božjim poklonom, jer nikad nije znao koji će biti zadnji. Otvoreno joj je priznao koliko ga je strah za vlastiti život.

Foto: Sara Pukanić

Strah vlastitog oca

“Meni je bilo apsolutno pretužno slušati od čovjeka koji ti je vlastiti otac da se boji za svoj život”, komentirala je kći Ive Pukanića.
Sara je rekla i kako ju je iz cijelog kaosa u kojemu se našla spasila njena teta Anka, Pukanićeva sestra.  “Ona je jednostavno preuzela brigu za mene i spasila me, doslovno. Imovinu koju imam je ona spasila jer je bilo nekih ljudi koji su se htjeli okoristiti i sa zgradom u kojoj je bilo sjedište Nacionala, ali nisu uspjeli jer je moja teta lavica koja apsolutno ne da na svoje. Mislim da je bolji roditelj od nekih pravih roditelja”, rekla je je Sara.

Život u konstantnom grču

Priznala je i kako je i danas ide na psihoterapiju. Osjećaj strah od bolesti, raznih neuspjeha, što u vezi, što u karijeri, općenito života u konstantnom grču nije uspjela izbjeći, ali kaže, radi na tome.

KĆI IVE PUKANIĆA OGOLILA DUŠU: ‘Niti u jednoj osobi nisam pronašla to što sam imala u njemu’

“Meni su se u životu stalno događale neke loše stvari. Prvo sa mamom, ono…kaos, onda je tata umro, onda je mama umrla…kad god bi se ja malo opustila, netko bi otišao tj umro ili bi mu se nešto dogodilo, tako da sam stalno u grču”, priznala je otvoreno Sara.

“Sara je danas sa 32 godine jedan mlada žena koja je još uvijek malo nesigurna, ali što vrijeme više prolaz, Sara je dobro”, poručila je Pukanićeva sestra Anka.

Sara je od oca naslijedila ljubav prema fotografiji, a iza nje je već nekoliko samostalnih izložbi. Prošle je godine za portal Pukotine ispričala kako se Ivo Pukanić počeo baviti fotografijom te kako je volio fotografirati žene, koje i sama voli fotografirati. Čitajte više:

‘TOG SU DANA SVI U KUĆI BILI SRETNI’: Kći Ive Pukanića predstavlja fascinantnu izložbu o gubitku, bliskosti i čežnji

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.