Foto: Neja Markicevic / CROPIX

‘PLAĆAM POREZ TU, A NAJMANJA PRAVA IMAM’ Enis Bešlagić otkrio zašto za njega nema posla u Sarajevu: ‘Od Šemse nemam ništa, ni marku’

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Karijeru glumca Enisa Bešlagića definitivno je obilježila uloga portira Šemse u “Našoj maloj klinici”, humorističnoj seriji koja se emitirala od 2004. do 2007. godine, a čije reprize i dan danas imamo priliku gledati na malim ekranima.

Iako mu je ta uloga donijela popularnost diljem regije, danas od njezina repriziranja i nema baš neku korist. O toj ulozi i ponešto o tome kako ga doživljavaju u Sarajevu, Enis je nedavno progovorio za Slobodnu Bosnu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Enis Bešlagić🎭🎬 (@beslagicenis_jedini_pravi)

“I da sam igrao bilo koju drugu ulogu u ‘Našoj maloj klinici’, mislim da bih opet ostavio veliki trag. Jednostavno, vrijeme mi je odgovaralo, bio sam zaigran, završio glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, željan posla u Bosni i Hercegovini”, prisjetio se Enis tih dana, kada je kao novopečeni glumac bio član sarajevskog “Kamernog teatra 55”.




Da bi ostvario ulogu Šemse, bio je primoran na jedan ne baš lagan potez. “Oni me nisu htjeli pustiti da snimam seriju. Pa sam odlučio dati otkaz. Tada sam kao prvi i jedini glumac u povijesti našeg teatra dao otkaz u kazalištu zbog snimanja serije i rekao da se nekom drugom napravi mjesto da ga ja ne zauzimam. To mnogi nisu napravili, nego su koristili plaću iz budžeta, a sa strane su snimali puno, tezgarili i dodatno zarađivali”, kazao je Enis i dodao kako je izuzetno ponosan što je tako postupio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Enis Bešlagić🎭🎬 (@beslagicenis_jedini_pravi)

Teško je zamisliti seriju bez njega, koji u ulozi duhovitog portira i dan danas nasmijava generacije. Ipak, od toga nema nikakav benefit. “Nažalost, ja ni od jedne reprize serije ‘Naša mala klinika’ i od njene prodaje nemam ništa, nijednu marku. Sva prava ima njen autor Branko Đurić Đuro. Hvala Bogu da danas imam svoju publiku od koje mogu živjeti i koja je nekako izgrađena zajedno sa mnom i jako sam sretan zbog toga”, otvoreno je priznao Bešlagić, kojega smo nedavno gledali u RTL-ovoj seriji “Blago nama”.

Enis se osvrnuo i na život u Sarajevu, gdje prebiva sa svojom obitelji. “Iako cijelo vrijeme živim u Sarajevu, moja obitelj živi u Sarajevu, za mene cijelo vrijeme govore da sam otišao iz grada, da mi valjda ne bi dali kakvu ulogu. A ja sam cijelo vrijeme bio tu, sve što sam zaradio u Hrvatskoj donio sam tu, plaćam porez tu, a najmanja prava imam. Mnogi će reći da sam otišao i to zvuči kao da sam nešto ukrao. Ustvari je suprotno, i dalje sam rezident u Bosni i Hercegovini. Vjerojatno je najlakše reći kako Enis nije tu i ne moramo mu davati uloge. Nadam se da će biti i više prilike da se radi u kazalištu i da se radi s kolegama”, zaključio je iskreni Enis.

 

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.