Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

OTKRIVENA TAJNA SARME NEDE UKRADEN! Goran Bregović najviše voli njenu: ‘Sto sam sarmi jeo, ali Nedina je…’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

U kulinarskom showu Harisa Džinovića “Muštuluk” na Uni TV, gostovali su Neda Ukraden i Goran Bregović, a tom prilikom otkrivali su neke tajne vlastite kuhinje. Kako je otkrila, Neda posebno pazi koje će meso koristiti u sarmi, a iako nije željela otkriti sve sastojke, jednu stvar navodi kao presudnu. S njom se složio i Haris Džinović.

“Neću ti reći sve sastojke, jer to je moja tajna, ali stavim pancete, sitno nasjeckane”, napomenula je Neda i nastavila: “Tajna je u tome što uzmem juneće meso”.

“Zbilja, sto sam sarmi jeo, ali Nedina sarma je…”, hvalio je njeno jelo Goran Bregović, a onda je Neda odlučila otkriti ključnu tajnu.

“Poanta je u tome da ne pravim zapršku. Nema brašna”, napomenula je Neda, a  njom se složio Haris Džinović. “Ma greška, ma kakvo brašno”, komentirao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNA TELEVIZIJA (@unatelevizija)




Jednom prilikom Neda je otkrila kako svoj mladolik izgled i vitku figuru i sedmom desetljeću života može zahvaliti zdravoj prehrani. Iako bi neki rekli da se sigurno hrani većinom u restoranim, Neda će prije zasuti rukave u vlastitoj kuhinji i napraviti neki ukusan, domaći obrok.

Jednom prilikom je otkrila kako je tu domaćinsku crtu naslijedila od svojih roditelja.




“Prije svega volim spremati dalmatinska jela, jer potječem a tog podneblja, ali riba i povrće također su redovno na mom meniju. Sve što volim spremati, to volim i jesti. Veliki sam gurman i uživam u dobro spremljenom obroku. Nastojim jesti uglavnom lešo hranu, izbjegavam prženo i pečeno meso. Kada kuham, naglasak bacam na veliku upotrebu začinskog bilja.

Neda je otkrila i kako je naučila da se ružmarin koristi uz pečenje, a ne samo na reveru, kao i da je bosiljak vlo praktičan u pripremi raznih umaka. Uz to, otkrila je da koristi samo maslinovo ulje i ulje od koštica grožđa.

Osim zdrave prehrane, Neda ne konzumira alkohol, slatkiše, cigarete kao ni gazirane napitke.

“Svakodnevno unosim velike količine povrća u svoj organizam i obavezno je da na tanjuru budu tri boje povrća – bijela, zelena i crvena. Vitamini su mi neophodni da bih funkcionirala kako sam navikla, pa ne zaobilazim ni svježe salate. Jutro ne počinjem bez čaše mlake vode i pola grejpfruta. Kada idem na putovanja, obavezno sa sobom nosim i grejp, jer događa se da ga nemaju u hotelima, a ja bez njega ne mogu. Kada je meso u pitanju, dolaze u obzir piletina, puretina i govedina. Kada se jednom naviknete na pravilan režim prehrane, zaista je lako uživati u tome. Proputovala sam više od pola sviejta, i sviđa mi se nekoliko tipova kuhinja. Od japanskog sushia, preko francuskih sosova, do talijanske hrane, sve mi odgovara. Ipak, francuska hrana je ono čemu dajem prednost u svakom trenutku”, pojasnila je za Novu.rs jednom prilikom pjevačica.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.