Foto: Screenshot/ YouTube

OBJAVLJENE PJESME ZA DORU 2023: Jedna od njih predstavljat će nas na Eurosongu, poslušajte!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U četvrtak su na Drugom programu Hrvatskog radija u emisiji Zlatka Turkalja “Svijet diskografije” u cijelosti objavljene pjesme Dore 2023. Deveteročlani žiri iz 196 pristiglih prijava izabrao je 18 pjesama koje će se 11. veljače u Opatiji boriti za odlazak na Eurosong u Liverpool. Pjesme su dostupne za slušanje na YouTube kanalu, donosimo svih 18 pjesama i riječi izvođača.

Damir Kedžo – Angels and Demons

“Na prvo slušanje sam nekako odmah znao da je to ta pjesma s kojom se želim predstaviti na Dori. Osjećam da kroz godine evoluiram i htio sam ponuditi publici nešto drugačije što još nisu čuli od mene”, kazao je Kedžo.

Meri Andraković – Bye Bye Blonde

“Pjesma je toliko dobra i moćna i najbolje opisuje mene kao izvođačicu i najkompetentnija je da bi se s njom mogla predstaviti na ovako velikom natjecanju. Pjesma je jednog prenesenog značenja, nosi određenu poruku i govori priču, nosi jedno dublje značenje i govori o mom sazrijevanju i odrastanju”, kazala je Andraković.
Martha May – Distance

“Distance je meni jako posebna pjesma. To je jedna od prvih pjesama koje sam ikada napisala kad sam shvatila da nisam samo pjevačica već i autorica koja piše sama svoje pjesme. To je jedina pjesma koju sam ikad napisala tako reći u jednom dahu i koju naknadno nisam uopće mijenjala. Dok sam ju pisala razmišljala sam o završenom prijateljstvu s osobom koja mi je i dalje jako bitna iako više nije dio mog života”, rekla je Martha, između ostalog.
Tajana Belina – Dom

“Originalna verzija pjesme je nastala na engleskom u vrijeme pandemije. Pjesma mi je dala mogućnost da iskažem što dom jest za mene”, istaknula je Tajana.

Đana – Free fallin’

“Pjesmu sam napisala u fazi prelaska iz Splita u Zagreb gdje mi se napunilo baš puno emocija pa mi je najlakše te emocije i teške trenutke izraziti kroz pjesmu i pretvoriti u lijepo”, kazala je Đana.

Boris Štok – Grijeh

“Radi se o jednoj pjesmi s jako puno lijepih melodija i instrumentalnih tema. Pjesma je pop pjesma malo mračnijeg senzibiliteta, rekao bih tipično za mene, kao autora, izvođača i pjevača,  osobno jedna od boljih pjesama i vjerujem da će naći put do publike”, kazao je Boris.

Maja Grgić – I still live

“Pjesma je kombinacija rane glazbe, pop glazbe, jazz harmonija, a opet je u svojoj biti vrlo pitka, eterična i ugodna za slušatelje”, istaknula je Maja.

Patricia Gasparini – I will wait

“Pjesma je moj put nakon teškog privatnog razdoblja. To je svjetlo na kraju tunela. Pjesma nije tipična ljubavna pjesma s obzirom da se zalažem za žensku samostalnog i neovisnost. Čekam, ali na bolju verziju sebe, opraštam se od stare sebe i postajem  sigurnija, snažnija, bolja ja”, predstavila je pjesmu Patricia.

Krešo i Kisele Kiše – Kme kme

“To je jedna vesela pjesma o ljudima koji stalno kukaju i kojima ništa ne valja. Nastup na Dori je ostvarenje naših dječačkih snova”, kazao je Krešo.

Eni Jurišić – Kreni dalje

“Pjesmu bih mogla opisati kao pop baladu interesantnog zvuka i snažnih emocija”, kratko je opisala Eni.

The Splitters – Lost and Found

“Nadamo se da će vam se pjesma svidjeti jednako kao i nama”, poručili su iz The Splittersa.

Yogi – Love at first sight

“Riječ je o vrlo intimnoj pjesmi bez previše produkcijskog uljepšavanja. Pjesma je iskrena i mislim da se zato svidjela i privukla članove žirija”, kazao je Yogi.

Let 3 – Mama šč!

Detour – Master blaster

“Pjesma je svojevrsna parola ili sinteza naše glazbe izdane u protekle tri godine. Tema pjesme je moć u rukama svakog od nas, pojedinca, moći kojim možemo razoriti odnose, moći s kojom možemo uništavati svjetove i posljedice odgovornosti koja dolazi s time”, istaknuo je Nenad Borgudan iz Detoura.

Hana Mašić – Nesreća

“Odmah sam osjetila i znala da to mora biti moja pjesma, jer kao da je pisana za mene. Svaka riječ u pjesmi opisuje moje dvije velike ljubavi i dugogodišnje veze koje su završile na identičan način”, kazala je Hana.

Harmonija Disonance – Nevera (Lei, lei)

“Pjesma je stilom i tematikom oda tradiciji i njezinoj fuziji s modernim na način da koegzistiraju, a ne iskjučuju jedno drugo”, istaknula je članica Harmonia Disonance Mira Crnčić.

Barbara Munjas – Putem snova

“Pjesma govori o buđenju intuicije, slušanju vlastitog instinkta koji je tu da nas navede na pravi put i važnosti opreza oko toga kome ćemo dati svoje povjerenje na tom putu”, pojasnila je Barbara.

Top of the Pops ft. Mario 5reković – Putovanje

“Pjesma je na tragu najvećih hitova Novih fosila, ako govorimo regionalno, ili pak ABBA-e, ako se referiramo na svjetskom nivou, bez ikakve namjere da se uspoređujemo s tim genijalnim izvođačima, već u našoj pjesmi nudimo omage njihovog zvuka uz jednu modernu notu”, istaknuo je Nikola Milat.

 

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.