Foto: Nikola Vilic, Vojko Basic/CROPIX

Mate Bulić otkrio čega se odrekao u korizmi, Morana Zibar nasmijala se na spomen odricanja

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Ušlo smo korizmu, vrijeme priprema za blagdan Uskrsa, kada se mnogi vjernici odriču slatkog, alkohola ili neke razonode kojoj smo skloni. Čine to i naši poznati Hrvati. Neki su otkrili čega se konkretno odriču, drugi smatraju kako se u to vrijeme trebaju okrenuti prema sebi, a ima i onih koji se ne odriču ničega.

Legenda zabavne glazbe, Mate Bulić otkrio je za 24sata kako se on do Uskrsa odriče honorara. “Odričem se honorara. Za korizmu ne nastupam”, poručio je Bulić, koji je često vjeru isticao kao jedan od značajnih faktora u svom životu.

Alka Vuica je prije nekoliko godina u razgovoru za Story otkrila što njoj znači korizma. Te godine se odrekla čokolade i još pokojeg ‘poroka’, otkrila je. “Korizma je za mene duhovna obnova u kojoj svake godine ponovno jačamo svoj duh i svoju vjeru u Isusa Krista. Važno je odreći se nekih stvari koje će vam očvrsnuti volju, više moliti i posvetiti se sebi i svojim bližnjima, najviše što možete. U ovoj korizmi odrekla sam se vina, kruha i kolača, jer koristim to vrijeme za svojevrsno čišćenje organizma, a ne samo duha”, otkrila je tada Alka.

Foto: Vojko Basic/CROPIX

“Nisam vjernica pa mi korizma ništa ne znači”

Za razliku od Alke Vuice i Mate Bulića, Morana Zibar, poznata ‘lovkinja’ iz HRT-ovog kviza ‘Potjera’, ne odriče se ničega u vrijeme korizme.

Ona je kroz smijeh otkrila kako nije vjernica, ali je dodala da se cijele godine pokušava odreći brašna i šećera.

“Nisam neka inspirativna sugovornica na tu temu jer nisam vjernica pa mi korizma ništa ne znači. Mislim, odričem se bijelog brašna i šećera, ali to bezuspješno pokušavam stalno, kroz cijelu godinu, bez obzira na korizmu”, iskrena je Morana.
Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.