Foto: Nova TV

Maja Šuput u problemu zbog mobitela: Kažnjavana tvrtka utjeruje navodni dug

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Tvrtka Majushka, čiji su vlasnici pjevačica Maja Šuput Tatarinov i njen suprug Nenad Tatarinov, našla se na udaru EOS Matrix, tvrtke za naplatu dugova, poznate po najvećoj upravnoj kazni od 5,47 milijuna eura koju joj je lani u listopadu izrekla Agencija za obradu podataka, jer su obrađivali podatke protivno Općoj uredbi o zaštiti podataka.

Tvrtka Maje Šuput i njezina supruga Nenada Tatarinova osporava dugovanje te je najavila pokretanje upravnog spora. Od Majushke traže 1302 eura duga za kupnju mobitela iPhone12 Pro Max 128GB Pacific Blue za koji je ugovoreno obročno plaćanje na 24 rate.

Prema tužbi, rate nisu uredno podmirivane pa je tužitelj tražio isplatu svih nenaplaćenih 23 rate jednokratno u iznosu od 8694 kune, s dospijećem u listopadu 2021. godine, piše Večernji.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Sudac utvrdio da dugovanje postoji

Javna bilježnica je temeljem ovršnog prijedloga EOS Matrixa donijela rješenje o ovrsi protiv kojeg je Majushka podnijela prigovor. Prigovoreno je da Majushka nije bila u nikakvom ugovornom odnosu s EOS Matrixom, niti su obaviješteni o postojanju duga, a ni o promjeni vjerovnika.

Stoga je Općinski građanski sud u Zagrebu javnobilježničko rješenje stavio izvan snage. Međutim, sudac Hrvoje Vučić uvidom u dokumentaciju utvrdio je da sporno dugovanje postoji i temeljem ugovora o cesiji Hrvatski telekom ga je zakonito ustupio EOS Matrixu.

‘Kako su se voljele dvije budale’: Dirljiva ljubavna priča najljepše glumice bivše Jugoslavije




Stoga je platni nalog na 1302 eura sa zateznim kamatama od listopada 2021. ostao na snazi s tim da Majushka tužitelju treba platiti i 592 eura troškova postupka. Na presudu se Majushka može žaliti.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.