Foto: Guliver

‘KAO JEDENJE BROKULA’: Glazbenik ‘težak’ više od 40 milijardi kuna iznio šokantnu tvrdnju

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Prošle godine, mediji su se raspisali o bogatstvu Kanyea Westa koje je tada procijenjeno na  6,6 milijardi dolara. Podaci su to dobiveni iz analize bankarske grupacije UBS, što je znatno više od procjene koju je godinu ranije izdao magazin Forbes.

No, bogatstvo nije stekao samo od glazbe već unosnih ugovora vezanih uz prodaju odjeće i obuće, među kojima se ističe njegov brend tenisica i odjeće Yeezy.

Prema pisanju Bloomberga, procijenilo se tada kako je od cijelog spomenutog bogatstva West u novcu i dionicama imao 122,a tek 110 milijuna od svojih glazbenih uradaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kanye West (@kanyethegoatwest)




No, čini se da reper i poduzetnik ne smatra nužnim obogaćivati svoje znanje čitanjem knjiga. Naime, West tvrdi da nikada u životu nije pročitao niti jednu jedinu knjigu.

Šokantnu tvrdnju iznio je tijekom pojavljivanja u podcastu Alo Mind Full.

“Zapravo nisam pročitao nijednu knjigu. Čitanje je za mene kao jedenje prokulica. A pričanje je kao da dobijete kukuruzne raviole Giorgio Baldi”, rekao je West.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kanye West (@kanyethegoatwest)

Zanimljivo, jedan od njegovih najnovijih pothvata je i Akademija Donda.  Škola je otvorena krajem kolovoza, a nazvana je po Westovoj pokojnoj majci, koja je bila profesorica, a nalazi se u Simi Valleyju u Kaliforniji. Ondje djeca sudjeluju u “punom školskom bogoslužju” uz nastavu jezika, matematike i prirodnih znanosti, navodi se na školskoj web stranici, što bi značilo da ipak ne slijede Westov način, bar kad je u pitanju čitanje knjiga.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.