Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jelena Rozga iznenadila gestom prema Severini, nižu se reakcije: ‘Nema tog zakona’

Autor: T.Š.

Pjevačica Severina Vučković je najnovijim objavama na društvenim mrežama potaknula veliku raspravu, a mnoge i na reakciju. Naime, pjevačica je progovorila o inicijativi za pravo na pobačaj.

“U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se”, rekla je, između ostalog Severina, koja je dala svoj potpis na europsku građansku inicijativu koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.  “Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti milijun potpisa”, dodala je.

Mišljenja na njen poziv su podijeljena. U komentarima na objavu javilo se mnogo žena koje se ne slažu sa pjevačicom, ali bilo je i muškaraca koji su podržali inicijativu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)
Reakcije su podijeljene

“Zanimljivo, poziv na akciju baš par dana prije Hoda za život”, “Ginekolozi imaju pravo na priziv savjesti i to treba poštivati”, “Ja bi te samo pitala, vjeruješ li ti u Boga? Ništa više”, “Svatko ima pravo na život! I nitko nema pravo nekome uzeti to pravo! Protiv pobačaja”, “Bolje zagovaraj upotrebu kontracepcije. Bar danas je to svima dostupno”, “Nema tog zakona… moje tijelo, moje odluke”, glasili su neki od komentara žena.

U komentarima se javila i liječnica Petra Meštrić.  “I osigurati besplatnu kontracepciju, besplatnu i dostupnu pilulu za dan poslije itd”, nadovezala se na Severininu objavu.

S druge strane, pjevačicu su podržale poznate osobe s naše estrade. Andrea Šušnjara, Iva Šarić, Nika Turković,  Marco Cuccurin, ali i njena ‘rivalka’ Jelena Rozga. Rozga je emotikonom srca podržala Severininu objavu, što je iznenadilo dio javnosti, koji vjeruje kako kolegice nisu u najboljem odnosu. No, čini se da se oko jedne teme slažu.
Severina oplela po državi: ‘Znaš li da to košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće’

Iako Severina na svoje objave oko raznih društvenih tema za koje se zalaže dobiva brojne poruke podrške, vezano uz novi video mišljenja su dosta podijeljena.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.