Foto: Facebook

Borisa Rogoznicu napali zbog onoga što je napravio na Tajlandu: ‘Sablaznio nas je’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Glazbenik Boris Rogoznica pohvalio se odmorom na Tajlandu, gdje se kupao sa slonovima, no zbog objavljenih fotografija našao se na udaru udruge za zaštitu životinja Prijatelji životinja, koja je osudila njegovo ponašanje.

U svojoj objavi Prijatelji životinja navode kako su ih fotografije sablaznile i rastužile, jer je Rogozica ”jahao na slonu i potezao ga za surlu”.

“Sablaznile su nas i rastužile fotografije glazbenika Borisa Rogoznice koji je tijekom putovanja u Tajland jahao na slonu i potezao ga za surlu. Budući da je s jedne od svojih objava uklonio komentare, da se zaključiti da su mnogi njegovi pratitelji itekako svjesni iznimne okrutnosti koja se krije iza iskorištavanja egzotičnih životinja, a sve to radi fotografiranja i razmetanja na društvenim mrežama,” navode Prijatelji životinja, koji su potom opisali na koji način su mnogi slonovi koji se koriste za jahanje uzeti iz divljine.

Sablaznile su nas i rastužile fotografije glazbenika Borisa Rogoznice koji je tijekom putovanja u Tajland jahao na slonu…

Objavljuje Prijatelji životinjaČetvrtak, 21. ožujka 2024.

 

“Sloniće uzimaju od majki, koriste štapove”

“Mnogi slonovi koji se koriste za jahanje uzimaju se iz divljine kao mladunčad i podvrgavaju brutalnom procesu treniranja. To uključuje odvajanje slonića od majke, zatvaranje u mali prostor te korištenje fizičkog nasilja i zastrašivanja kako bi se slomio njegov duh i prisililo ga se da sluša ljudske naredbe. Ovaj proces može trajati mjesecima ili čak godinama i uzrokuje ozbiljne fizičke i psihičke traume. Batinanje se nastavlja tijekom cijelog života, a i na fotografijama Borisa Rogoznice vidi se da zaposlenici koji zarađuju na iskorištavanju slonova imaju štapove u rukama. Osim toga, fizički danak nošenja tereta na leđima može biti razoran za njihova tijela. Stalni pritisak i težina na leđima uzrokuju stvaranje bolnih rana na slonovoj koži, koje se mogu inficirati i dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Nošenje tereta na leđima uzrokuje im i probleme sa zglobovima, kralježnicom i nogama”, navode iz udruge.
“Umjesto jahanja na životinjama, potičemo sve da podrže etičke i odgovorne oblike interakcije s divljim životinjama, kao što su posjeti rezervatima ili centrima za spašavanje, gdje se životinje tretiraju s poštovanjem i brigom. Ujedno apeliramo na poznate osobe da, prije objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, razmisle promiču li okrutno postupanje prema životinjama i njihovo zlostavljanje ili radije žele svoje pratitelje pozvati na zaštitu životinja i brižno postupanje prema njima”, poručili su Prijatelji životinja.

Podsjetimo, Boris je hrvatskoj javnosti ostao najpoznatiji po braku s lijepom glumicom i voditeljicom Doris Pinčić Guberović. Zajedno imaju i dvoje djece, a ona se nakon rastave od Borisa udala za Davora Guberovića te u rujnu prošle godine rodila i njihovo dijete, kćer Divnu.

Boris Rogoznica tri godine nakon razvoda: ‘Priželjkujem da tako ostane’
Iako se o Borisovom ljubavom životu danas ne zna gotovo ništa, poznato je kako se na prošlogodišnjem Splitskom festivalu predstavio pjesmom “Da nam bude lipo”, koju je posvetio bivšoj ljubavi. vezi na koju Boris gleda kao lijepu romansu.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.