Foto: Boris Kovacev / CROPIX

SEDLAR PROZVAO MINISTRICU KULTURE: ‘Njezinim radom mogao bi biti zadovoljan jedino Stipe Šuvar’

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

U Zagrebu je premijerno prikazan igrani film Jakova Sedlara “Bilo jednom u Hrvatskoj”, koji govori o životu prvog hrvatskoj predsjednika Franje Tuđmana kojeg igra poznati glumac Kevin Spacey.

Prije projekcije redatelj Jakov Sedlar uputio je teške optužbe na račun ministrice kulture Ninu Obuljen Koržinek.

Sedlar je rekao kako je film nastao bez pomoći HAV-a i Ministarstva kulture. “Tri puta odbijeni smo iz njima a i meni znanih razloga”, kazao je Sedlar i istaknuo da je film napravljen “uz pomoć dobri hrvatskih ljudi”, prenosi Večernji.

Prije dva mjeseca pojavila se mogućnost da u Los Angelesu prebace sve crno-bijele materijale u kolor, a Sedlar se obratio na dvije adrese hrvatskih tvrtki u državnom vlasništvu, no opet je došlo do prepreke da se taj dio riješi i da film krene u distribuciju.

“Već je dogovoreno 19 distribucija po Hrvatskoj i 14 po svijetu, ali one se neće dogoditi dok ne podmirimo taj zadnji račun. S ovog mjesta protestiram protiv rada ministrice kulture koja se pokazala potpuno nekompetentna osoba za ono što radi. Njezinim radim mogao bi biti zadovoljan jedino Stipe Šuvar”, oštro je poručio Sedlar.

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.