Sedam psihopata (2012) – Odlična parodija na mainstream Hollywood

Autor: Marko

Glumačka postava je odlično odradila preuzeti zadatak, redatelj koji je ujedno i scenarist vrlo dobro je uokvirio ideju i problematičnost jedino ostaje na vrlo vjerojatnom neuspjehu na kino blagajnama.

Naslov filma:

Seven Psychopaths (2012) – Komedija / Kriminalistički

Ocjena:

IMDB – 7,5 / MC – 66%

Budžet:

15 milijuna dolara

Redatelj:




Martin McDonagh – Poznati irski kazališni umjetnik i jedan od najpoznatijih živućih kreatora predstava, prešao je u filmski sektor kratkim filmom 'Six Shooter' za kojeg je kao debitant dobio Oskara. Kasnije je režirao 'In Brugge', jedan od boljih filmova proteklih godina, a niti ovaj puta nije razočarao. Jedini problem u njegovoj daljnjoj karijeri može predstavljati osrednji uspjeh na kino blagajnama, iako barem uvijek udvostruči profit što mu daje prostora za daljnje projekte.

Glumci:

Colin Farrell – Irski glumac najpoznatiji po velikim izvedbenim oscilacijama proslavio se scenom iz 'Telefonske govornice' gdje je u komadu odglumio monolog od petnaest minuta. Nažalost, nikada se nije probio na sam vrh, gdje mu je nedvojbeno mjesto, te je poznatiji putem trač rubrika, žena i alkohola. U posljednje vrijeme se počinje vraćati blockbustera nakon par odličnih uloga i vjerojatno Farrellovo vrijeme tek dolazi.




Christopher Walken – Legendarni holivudski 'cooler' i kultni lik iz glazbenih spotova jednostavno ne može razočarati. Iako u gotovo svakom filmu glumi istog lika, nitko mu ne zamjera – uvijek daje 'ono nešto' filmovima, a to je većinom odmak od srednje struje i podilaženja masama.

Sam Rockwell – 'Vječiti sporedni glumac' nema problema s takvim statusom i vidi se da je brižno odabrani dio slagalice u ovom filmu. Uz Woodyja Harrelsona, doslovno je uputio cijelu radnju u smjeru koji je očekivan. Odlična prezentacija, očito je da mu leže ovakvi tipovi filmova.

Film pogledajte:

Cinestar – Branimir Centar, Arena IMAX, Avenue Mall

Komentar:

Zbilja originalan film. Iako je ponekad teško u moru američkih produkcija pronaći nešto drugačije, ovdje je evidentno da duo McDonagh-Farrell savršeno funkcionira ('In Brugge'). Crna komedija s prilično bizarnom radnjom i neočekivanim obratima, majstorska je parodija na sve što današnji mainstream Hollywood nudi i zarađuje ogromne novce. Ukoliko postoji nešto što bi nazvali 'moderni L.A.Noire', onda je ovo definitivno to.

Pojedine scene čak podsjećaju na Tarantinove uratke, a razina humora balansira između komedije i degutantnosti. Glumačka postava je odlično odradila preuzeti zadatak, redatelj koji je ujedno i scenarist vrlo dobro je uokvirio ideju i problematičnost jedino ostaje na vrlo vjerojatnom neuspjehu na kino blagajnama. Kako su komedije u velikom deficitu u posljednje vrijeme, ova će zasigurno dobiti kultni status.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.