Schwarzwald desert u čaši: Savršen okus omiljenog klasika

Autor: T.Š./7Dnevno

Sastojci:

Za čokoladnu kremu:
1 šalica čokoladnih mrvica
1 šalica vrhnja
1 šalica konzerviranih višanja (ocijeđenih)
2 žlice šećera
1 žlica vode
1 šalica čokoladnih keksa (usitnjenih)
Za ukrašavanje:
tučeno vrhnje
čokoladne mrvice
svježe višnje


Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima

Priprema:

U malom loncu zagrijte vrhnje dok ne proključa. Zatim prelijte vruće vrhnje preko čokoladnih mrvica. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, a zatim miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Pustite da se ohladi. U malom loncu pomiješajte konzervirane višnje, šećer i vodu. Zagrijte na srednjoj vatri i pustite da zavri. Smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta da višnje omekšaju i umak se malo reducira.

Pustite da se ohladi. Usitnite čokoladne kekse tako da dobijete mrvice. Pripremite čaše: na dno svake stavite čokoladne kekse, zatim sloj čokoladne kreme, pa sloj višanja, pa ponovno kekse. Stavite čaše u hladnjak i ostavite da se desert stegne 2-3 sata ili preko noći. Prije posluživanja ukrasite svaku čašu tučenim vrhnjem, čokoladnim mrvicama i svježim višnjama.




Autor:T.Š./7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.