
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Sastojci:
Za čokoladnu kremu:
1 šalica čokoladnih mrvica
1 šalica vrhnja
1 šalica konzerviranih višanja (ocijeđenih)
2 žlice šećera
1 žlica vode
1 šalica čokoladnih keksa (usitnjenih)
Za ukrašavanje:
tučeno vrhnje
čokoladne mrvice
svježe višnje
Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima
Priprema:
U malom loncu zagrijte vrhnje dok ne proključa. Zatim prelijte vruće vrhnje preko čokoladnih mrvica. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, a zatim miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Pustite da se ohladi. U malom loncu pomiješajte konzervirane višnje, šećer i vodu. Zagrijte na srednjoj vatri i pustite da zavri. Smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta da višnje omekšaju i umak se malo reducira.
Pustite da se ohladi. Usitnite čokoladne kekse tako da dobijete mrvice. Pripremite čaše: na dno svake stavite čokoladne kekse, zatim sloj čokoladne kreme, pa sloj višanja, pa ponovno kekse. Stavite čaše u hladnjak i ostavite da se desert stegne 2-3 sata ili preko noći. Prije posluživanja ukrasite svaku čašu tučenim vrhnjem, čokoladnim mrvicama i svježim višnjama.
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud
Kruh od kestena: Kulinarski užitak jeseni