SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Oblatne s jaffa-keksom je kolač čijem savršenom spoju sastojaka rijetki mogu odoljeti, stoga je mnogima ovo pravi desert bez mane!

Sastojci:

2 kore oblatni
7 žlica mlijeka
200 g šećera (može i u prahu)
250 g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa

3 jajeta
100 g čokolade za kuhanje
2 kutije jaffa-keksa

Priprema:

Rastopite margarin ili maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko i šećer te miješajte da se istopi šećer. Dodajte čokoladu za kuhanje, keks i orahe pa na koncu dodajte i izmiješana jaja. Kratko kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi. Oblatne skratite s kraće strane za neka 4 cm. Prvu koru premažite polovicom nadjeva, zatim poredajte jaffa-kekse koji ste prethodno natopili u mlijeku. Keks poredajte s razmakom od širine prsta. Zasebno premažite drugi list oblatne i stavite ga preko keksa. Dobro pritisnite oblatnu kako bi se nadjev rasporedio i između keksa. Ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Napomena:
Umjesto mljevenih oraha, možete staviti i 100 g kokosa u prahu.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.