Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

SANJA MILANOVIĆ IZGLEDA ODLIČNO! Otkrila je svoju tajnu: Predsjednik i ona su na režimu koji mnogi ne bi izdržali!

Autor: Dnevno

Sanja Musić Milanović, supruga hrvatskog predsjednika, posljednjih se osamnaest godina aktivno bavi promicanjem zdravlja. Voditeljica je projekta ”Živjeti zdravo”, koji je nedavno imao uspješnu kampanju ”Nema maženja bez paženja”, dok su zdravi sendviči, prema izboru nutricionistice iz njezina tima, trenutačno jedna od najpopularnijih tema razgovora.  Ivani Nanut profesorica i epidemiologinja otkrila je zašto Hrvati imaju ozbiljan problem prekomjerne težine. Otkrila je kako se hrani njezina obitelj te zašto kod kuće nikada nemaju slatko i grickalice, donosi Dnevnik Nove TV.

Debljina se pokazala i veoma važnom kod oboljenja od koronavirusa. “Mislim da je najvažnije motivirati ljude da krenu. Prvi korak je najteži – i to je pitanje osobne motivacije, komplicirano je. U ovom projektu mi pokušavamo educirati. Većina zna kako bi se trebalo hraniti, ali što ako dođeš na posao i nemaš što pojesti uzmeš prvo pod ruku? Ideja nije samo educirati, treba učiniti dostupnim. Recimo, primjer za škole su naši jelovnici na tjednoj razini. Oko 1200 škola nema dvorane. Osmislili smo poligone i o trošku fonda ušlo je u škole za 30 metara kvadratnih, samo da djeca mogu vježbati, a i da ih čini sretnim”, otkrila je Musić Milanović.

Ispričala je i kako se ona hrani i koliko često vježba. “Vježbam pet puta tjedno, tri puta trčim, a dva puta na intervalne treninge i to je moj ispušni ventil. Što se tiče prehrane, nije lako raditi i ne možete se posvetiti nečemu. Od vrtića pa do posla trebalo bi poticati dostupnost pravilne prehrane, sitne trikove koji uspijevaju usaditi ispravne navike. Primjerice, svi znaju da sve povrće koje ostane koristim za juhu, zblendam ih, vrhnja nema, jedan obrok je juha. I naravno, nikad nismo imali i nećemo imati ladicu s grickalicama. To ne znači da se ne smije, ali ako se jede čips i čokolada, ide se u dućan kad gledate film. Nema toga doma i pomalo se stvori navika da ne vežete jedno s drugim. Kad sam ja bila mlada, mi nismo išli u kino jesti, mi smo išli gledati film. Možda su bile koštice, a sad ljudi idu u kino s cijelom večerom. To je naučeno ponašanje o kojem govorim i koje bi trebalo promijeniti”, istaknula je.

Otkrila je kako izgleda i njezin radni dan. “Ja sam izrazito jutarnji tip, probudim se oko pola 6, volim jutra i produktivna sam, zato iza 10 ne, ali jutra su mi dobra. Kao i većini ljudi, djeca mi idu u školu, kuha se, ide se u dućan, radi se. Treba biti organiziran, ne uspijevam uvijek, ali kad sam na poslu, na poslu sam, a doma kućanski poslovi”, zaključila je Sanja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.