Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Sanader postao šef knjižnice: To nije jedina dobra vijest za njega

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši premijer Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu. Bivši predsjednik Vlade  postao je šef zatvorske knjižnice u zatvoru Lipovica, potvrđeno je za Dnevnik Nove TV. Ističe se i kako Sanader, bez obzira na novu funkciju, nije zaposlenik, već i dalje samo zatvorenik.

“Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sustav, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uvjetima nego što je bio prethodno”, objasnio je za Novu TV njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju dijeli s cimerom. Zatvorenici imaju stalnu medicinsku skrb – liječnika i dvije sestre – i brojne druge pogodnosti. Uz to sami kuhaju pod nadzorom strukovnog učitelja.  Kaznionica, osim knjižnice, ima i teretanu.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ivi Sanaderu bliži se odlazak na slobodu

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora provesti ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravomoćno oslobođen.

Preseljenje u ovakav poluotvoreni tip zatvora svojevrsna je priprema za izlazak na slobodu, što je još jedna dobra vijest za bivšeg premijera su predviđanja o skorom izlasku na slobodu.

Ivo Sanader se iz zatvora sprema protresti Hrvatsku: Otkrit će svoju najveću tajnu
Zatvorenici imaju slobodu osmosatnog boravak izvan kaznionice u samom mjestu. Poštuje li zatvorenik sve uvjete tijekom izlaska, nakon toga stječe pravo i odlaska na vikend kući. Što se pa tiče prijevremenog otpusta, najčešće se odobrava nakon dvije trećine kazne, a može se tražiti već nakon polovine izdržane kazne, a taj uvjet Sanader će zadovoljiti polovicom ove godine.
Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.