fbpx

Samostalna izložba Ane Mihalić

Autor: Dnevno/M.T.

U izložbenom prostoru Photo Art Gallery CVU „Batana“ u Rovinju, otvara se u subotu, 24. kolovoza, 2019. u 20,30 sati, samostalna izložba Ane Mihalić, jedne od istaknutih predstavnica mlađe generacije suvremenih hrvatskih fotografa, koja će predstaviti svoj kompleksni projekt „NONA“ na kojem radi posljednjih nekoliko godina.

Radi se tu o prostorno-vremenskoj vizualizaciji autobiografske obiteljske priče ispričane u formi fotoeseja, koja je tijekom razrade prerasla u društveno široko shvaćeni i angažirani koncept, u današnje vrijeme izrazito aktualan. Koncept koji problematizira povrat i održavanje stalne komunikacije i skrbi, s čime se danas susreću ljudi treće životne dobi.

Priču je Ana Mihalić ispričala sugestivno i emotivno, ali likovno vrlo suvremeno;  na način kako priču priča suvremena umjetnička praksa, gdje se fotografija shvaća kao „prošireni medij“, pa se uz klasični pristup u izričaju koriste i „nefotografski“ elementi (kolaži, crteži, objekti), nudeći komunikacijske strategije kod kojih, kao kod Ane, fotografska slika funkcionira kao “image” i kao vizualni objekt, a fotografski crtež kao vizualni tekst.

Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout.

Izložba/projekt „NONA“ moći će se razgledati u Photo Art Gallery CVU „Batana“, Rovinj, do 10. rujna 2019.
Autor:Dnevno/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.