SAMO PAR NAMIRNICA ZA SAVRŠENE PILEĆE ROLICE S POVRĆEM: U tren oka napravite fantastičan obrok!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pileće rolice s povrćem idealan su obrok kada nemate previše vremena za komplicirani ručak s puno sastojaka, a opet želite nešto ukusno i zasitno.

Sastojci:

600 g pilećih prsa
8 kriški slanine
150 g kukuruza u limenci
1 mrkva
100 g graška
1 paprika
1 žlica maslinova ulja
1 žličica mljevene sušene paprike
sol i papar
1 šalica kus-kusa

Priprema:

Operite i narežite povrće na kockice. Pirjajte na maslinovu ulju 10-15 minuta. Potkraj pirjanja začinite mljevenom paprikom, solju i paprom. Četiri komada pilećih prsa razrežite sa strane po dužini, ali ne do kraja, tako da dobijete četiri veća cjelovita filea. Filee istucite batom za meso, začinite solju i paprom pa im po sredini rasporedite pirjano povrće te smotajte u rolice. Svaku rolicu omotajte s 2 kriške slanine. Po potrebi pričvrstite čačkalicama. Posložite rolice u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200 °C 20-30 minuta. Kus-kus skuhajte po uputi. Rolice i kus-kus poslužite uz salatu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.