Salata od hobotnice: Slijedite ove korake i nećete pogriješiti!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Ako ste pokušali pripremiti salatu od hobotnice, no ona je ispala poprilično žilava, najvjerojatnije ste pogriješili već u samom startu. Naime, hobotnicu se preporuča zalediti prije pripreme, odnosno kuhanja za salatu, jer zamrzavanje pomaže omekšati meso hobotnice i razbiti vlakna kolagena, što rezultira mekanijim i ukusnijim mesom nakon kuhanja. Slijedite dalje korake i nećete pogriješiti!

Sastojci:

500 g kuhane hobotnice
1/2 crvene paprike, narezane na trakice
1/2 žute paprike, narezane na trakice
1/2 crvenog luka, tanko narezanog
1/2 šalice crnih maslina, otkoštičenih i narezanih na kolutove
1/4 šalice svježe nasjeckanog peršina
2 žlice maslinova ulja
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
sol i papar po želji
sir feta (po želji)


Priprema:

Kuhanu i ohlađenu hobotnicu narežite na male komade. U velikoj zdjeli pomiješajte narezanu hobotnicu, trakice crvene i žute paprike, tanko narezani crveni luk, masline i svježe nasjeckan peršin. Pripremite preljev tako da pomiješate maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, sol i papar. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Prelijte preljev preko sastojaka u zdjeli i nježno promiješajte tako da se svi sastojci oblože preljevom. Prije posluživanja po želji pospite svježe usitnjenom fetom za dodatnu aromu.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.