Foto: Guliver / AP Photo / Michel Euler

SADA IM NE SMETA! Borci za prava životinja komentirali ‘glavu lava’ na haljini: ‘Kylieno izdanje slavi ljepotu lava i može biti poruka protiv trofejnog lova’

Autor: I.G.

Najveća svjetska influencerica Kylie Jenner našla se na meti žestokih kritika nakon što je u ponedjeljak obukla šokantnu haljinu s veoma realistično izrađenom glavom lava. Haljina je, naime, izrađena u sklopu revije modne kuće Schiaparelli i njihovog kreativnog direktora Daniela Roseberryja, koja je sadržavala i ostale realistične glave divljih životinja.

Ova neobična kolekcija pod nazivom “Inferno Couture” inspirirana je Danteovim Paklom, a haljine s glavama lava, leoparda i vuka simboliziraju ‘smrtne grijehe’ – gordost, lakomost i požudu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schiaparelli (@schiaparelli)

Kylie je naglasila kako nije nosila pravu prepariranu glavu kralja džungle, već umjetničko djelo izrađeno od umjetnih materijala, no  nije uspjela spriječiti lavinu žestokih kritika.




“Čak i ako je glava lažna, šalje pogrešnu poruku i glorificira ubijanje životinja”, smatrali su neki korisnici društvenih mreža.

Mnoge je iznenadla reakcija predstavnika PETA-e, najpoznatije svjetske skupine za prava životinja, koji su ovu kreaciju doživjeli potpuno drugačije i štoviše, pohvalili je.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schiaparelli (@schiaparelli)

“Kylieno izdanje slavi ljepotu lava i može biti poruka protiv trofejnog lova, u kojem su lavlje obitelji rastavljene kako bi se zadovoljio ljudski egoizam”, poručila je predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk.

“Ove nevjerojatno inovativne trodimenzionalne životinjske glave pokazuju da gdje postoji volja, postoji i način”, istaknula je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.