RUMENE BRESKVICE: Starinska slastica bez koje mnogi ne mogu zamisliti blagdane!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ako ste među onima koji misle kako je teško napraviti rumene breskvice s ukusnim punjenjem, ovaj recept će vas razuvjeriti. Potrebno je zapravo malo truda i strpljenja kako bi napravili prekrasnu starinsku slasticu bez koje mnogi ni danas ne mogu zamisliti blagdane.

Sastojci:

2 jaja
2 dl šećera
1 dl otopljene masti
½ praška za pecivo
350 g brašna
5 žlica marmelade
0,5 dl ruma
crvena boja u prahu
kristalni šećer

Priprema:

Izmiješajte jaja sa šećerom i masti. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite. Mijesite dok se smjesa ne prestane lijepiti za prste. Napravite veći valjak pa iz njega manje valjčiće koje trebate rezati tako da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na lim za pečenje s masnim papirom u razmaku od jednog prsta da se pri pečenju ne slijepe.
Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 13–15 minuta. Pazite da ne porumene previše. Ohladite ih pa izdubite vrhom oštrice noža. Ostatke sameljite i pomiješajte s marmeladom i rumom. Malom žlicom punite polovice breskvica i lijepite ih. Umačite breskvice u boju i stavljajte na stranu. Kada namočite deset kuglica, uvaljajte ih u šećer. Nastavite raditi breskvice dok ne potrošite sav materijal.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.