Foto: Press

RTL će na svojoj streaming platformi prikazivati seriju o posljednja tri dana prije uhićenja i konačnog sloma Slobodana Miloševića

Autor: Dnevno.hr/T. P.

Intrigantnu i dugoočekivanu seriju o posljednja tri dana prije uhićenja i konačnog sloma bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića prikazivat će RTL na svojoj streaming platformi.

Krajem ožujka 2001. godine podignuta je kaznena prijava protiv bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Zajedno sa suprugom Mirom i kćeri Marijom te skupinom odanih suradnika Milošević je zatočen u vili na Dedinju. Njihov dom pod opsadom je policije, novinara, ali i tisuća njegovih pristalica koje prosvjeduju i pokušavaju spriječiti uhićenje. Nova vlast u Srbiji, na čelu s premijerom Zoranom Đinđićem, koja je i započela proces uhićenja, i više je nego odlučna u namjeri da ga pod svaku cijenu privede. U isto vrijeme, mlada novinarka Nataša, dobiva zadatak s terena donijeti priču o Miloševićevu uhićenju, ali kada se nađe na licu mjesta, uvidjet će da su službene vijesti iz drugih medija potpuno suprotne u odnosu na ono što se događa ispred vile u koju su uperene oči čitave javnosti.

Intrigantna i dugoočekivana mini-serija ‘Porodica’ iz 2021. godine govori o posljednja tri dana prije uhićenja i konačnog sloma bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, tijekom kojih, bez ikakve kontrole nad situacijom i prije neminovnog pada, nepredvidive i iskrene ljudske reakcije polako počinju izlaziti na površinu.

Serija je s emitiranjem premijerno krenula na RTS-u prošle godine, na dvadesetu godišnjicu uhićenja, a već od same najave njezina snimanja čitav je proces pratilo veliko zanimanje javnosti u čitavoj regiji, ali i brojne kontroverze, među kojima se posebno ističe nastojanje Marije i Marka Miloševića, koji su putem odvjetnika u nekoliko navrata pokušali zabraniti snimanje serije o svojim roditeljima.

Foto: Press

Kraj Miloševićeve ere bila je inspiracija scenaristu i redatelju Bojanu Vuletiću (‘Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem’ i ‘Rekvijem za gospođu J’) za dramski prikaz stvarnih događaja, koji je istaknuo kako je ‘Porodica’ priča o ”početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe”.

Glavne uloge u seriji ponio je velik broj ponajboljih srpskih glumaca današnjice, koji su za svoje izvedbe dobili brojne pohvale publike i kritike. Slobodana Miloševića igra Boris Isaković koji je, zanimljivo, u nagradama ovjenčanom filmu ‘Quo Vadis, Aida’, utjelovio i Ratka Mladića. Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković sjajno je utjelovila proslavljena Mirjana Karanović, a njihovu kćer Mariju Tijana Marković. U ulozi Zorana Đinđića našao se Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu igra Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića trenutno jedan od najtraženijih mladih glumaca regije, Milan Marić (‘Toma’).




Autor:Dnevno.hr/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.