ROLADA SA ŠPINATOM: Ukusni hladni zalogajčići, za svaku proslavu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Napravite ukusnu i jednostavnu roladu sa špinatom. Idealna za razne proslave!

Sastojci za koru:

150 g brašna
1 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
200 g špinata
200 ml mineralne vode
2 žlice ulja

Nadjev:

1 konzerva tunjevine
100 g posne majoneze
1 žličica origana

Priprema:

Skuhajte špinat 15 minuta u slanoj vodi, ocijedite ga i ostavite da se ohladi pa počnite pripremati koru. Uključite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. U veću posudu usipajte brašno, dodajte žličicu soli i žličicu praška za pecivo pa promiješajte. Dodajte špinat, sjedinite pa postupno dodajte 200 ml mineralne vode. Na kraju dodajte i 2 žlice ulja, promiješajte pa smjesu izlijte u veći lim podmazan i obložen papirom za pečenje. Rasporedite smjesu po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka pa će biti brzo gotovo. Koru uz pomoć papira uvijte u roladu i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite nadjev. Tunjevinu ocijedite od viška ulja pa je izmiješajte s posnom majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite nadjev, pazeći da ne idete do ruba da nadjev ne bi curio. Ponovno urolajte u vlažnu krpu i stavite u hladnjak na minimalno tri sata kako bi se sastojci povezali. Ohlađenu roladu narežite na kolutove i poslužite.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.