fbpx

ROLADA S PRŽENIM LJEŠNJACIMA I VRHNJEM: Topi se u ustima, gotova za 15 minuta!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Za laganu roladu s prženim lješnjacima i vrhnjem potrebno je svega nekoliko sastojaka, jednostavno se priprema i kratko peče.

Sastojci:

4 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
50 g prženih mljevenih lješnjaka
200 g kiselog vrhnja
po želji šećer u prahu


Priprema:

Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjak i lješnjake. Izlijte u kalup pripremljen za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečeno tijesto istresite na pek-papir. Namažite ga vrhnjem i zarolajte. Po želji pospite šećerom u prahu ili premažite s malo vrhnja i pospite komadićima lješnjaka.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.