
Naučite pripremati prave domaće raviole: Isprobajte ovaj recept, a onda se poigrajte vlastitim nadjevima!
Za laganu roladu s prženim lješnjacima i vrhnjem potrebno je svega nekoliko sastojaka, jednostavno se priprema i kratko peče.
Sastojci:
4 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
50 g prženih mljevenih lješnjaka
200 g kiselog vrhnja
po želji šećer u prahu
Priprema:
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjak i lješnjake. Izlijte u kalup pripremljen za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečeno tijesto istresite na pek-papir. Namažite ga vrhnjem i zarolajte. Po želji pospite šećerom u prahu ili premažite s malo vrhnja i pospite komadićima lješnjaka.
Naučite pripremati prave domaće raviole: Isprobajte ovaj recept, a onda se poigrajte vlastitim nadjevima!
Zamutite u tren oka smjesu za neodoljive griz-kocke i razveselite najmilije!
Tjestenina s pršutom i vrhnjem: Ukusan, brz i jednostavan ručak dostojan nepca popularnih chefova!
Neodoljivo mirisne kuglice od keksa i kokosa: Slatki kolačići gotovi su za deset minuta!