
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Rižini rezanci s povrćem lagani su, a zasitni te vrlo dobra zamjena klasičnoj tjestenini.
Sastojci:
200 g rižinih rezanaca
2 paprike
1 mrkva
1 luk
2 češnja češnjaka
2 jaja
2 žlice sojina umaka
1 žlica ulja
sol i papar
svježe nasjeckani peršin
Priprema:
Skuhajte rižine rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite nekoliko minuta dok ne postanu mekani i blago zlatnosmeđi. Dodajte narezane paprike i mrkvu u tavu. Nastavite pržiti povrće oko 3-4 minute. Pomaknite povrće na stranu i ulijte razmućena jaja na prazan dio tave. Pustite jaja da se malo stegnu, a zatim ih lagano promiješajte.
Dodajte kuhane rižine rezance u tavu zajedno sa sojinim umakom. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili i obložili rezance. Posolite i popaprite po ukusu te promiješajte. Pustite da se sve zajedno krčka još 2-3 minute. Prije posluživanja pospite svježim peršinom.
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud