Rižini rezanci s povrćem: Poigrajte se klasičnim jelima i novim sastojcima

Autor: Tea Šojat

Rižini rezanci s povrćem lagani su, a zasitni te vrlo dobra zamjena klasičnoj tjestenini.

Sastojci:


200 g rižinih rezanaca
2 paprike
1 mrkva
1 luk
2 češnja češnjaka
2 jaja
2 žlice sojina umaka
1 žlica ulja
sol i papar
svježe nasjeckani peršin

Priprema:

Skuhajte rižine rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite nekoliko minuta dok ne postanu mekani i blago zlatnosmeđi. Dodajte narezane paprike i mrkvu u tavu. Nastavite pržiti povrće oko 3-4 minute. Pomaknite povrće na stranu i ulijte razmućena jaja na prazan dio tave. Pustite jaja da se malo stegnu, a zatim ih lagano promiješajte.
Dodajte kuhane rižine rezance u tavu zajedno sa sojinim umakom. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili i obložili rezance. Posolite i popaprite po ukusu te promiješajte. Pustite da se sve zajedno krčka još 2-3 minute. Prije posluživanja pospite svježim peršinom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.