Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Rendeli i Pinčić zajedno nisu kao on: Omiljeni TV voditelj u prošloj godini okrenuo vrtoglavi iznos

Autor: Dnevno.hr/ N.K.

Proteklih dana mediji su se raspisali o prihodima koje su ostvarile tvrtke televizijskih voditeljica Doris Pinčić Guberović i Nevene Rendeli Vejzović, a sada su objavljeni i podaci o poslovanju jednog od najpoznatijih voditelja i producenata u Hrvatskoj – Roberta Knjaza.

Knjaz je svestran i originalan autor koji sjajno funkcionira i iza i ispred kamere, a najbolji dokaz toga jest činjenica da je prošle godine zaradio preko 4 milijuna kuna preko vlastite tvrtke koja se bavi snimanje i prikazivanjem filmova, koju je osnovao još 2004. godine.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Njegova tvrtka ‘Sirovina i sinovi’ prema podacima dostupnima na stranici Poslovna.hr, u 2022. godine je ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 656.888,31 eura, odnosno preko 4 milijuna kuna. Neto rezultat poslovanja iznosio je 101.704,96 eura, poslovni subjekt čiji je direktor sam Robert Knjaz nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je 0 zaposlenika.

Knjazova voditeljska karijera započela je još 1991. godine, kada je s kvartovskom ekipom iz zagrebačkih Dugava osnovao svoju prvu TV kuću – Dugavsku kabelsku televiziju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Knjaz (@knjazrobert)




Tu je, radeći, učio montirati, snimati, voditi, biti redatelj i producent, a onda ga je put odveo na OTV, pa na TV Mrežu te na HTV gdje se zadržao do 2002. godine. Slijedi sedam godina RTL-a, da bi na kraju postao freelancer sa svojom već spomenutom produkcijskom kućom ‘Sirovina i sinovi’.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Knjaz (@knjazrobert)

Ovaj voditelj završio je čak dva fakulteta, Ekonomski fakultet (gdje je diplomirao marketing) i Akademiju dramskih umjetnosti, na kojoj je stekao status magistra filmske i TV režije. Kasnije je upisao i docenturu.

Po raznim televizijama izredalo mu se bezbroj serijala, među kojima su i dan danas kultne i bezbroj puta reprizirane ‘Mjenjačnica’, ‘Svlačionica’, ‘Koledžicom po svijetu’, ‘Zaleđe’, ‘Hrvatski velikani’

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robert Knjaz (@knjazrobert)

Podsjećamo, bivša voditeljica Nevena Rendeli Vejzović vlasnica dviju tvrtki za prodaju i odnose s javnošću, a po prihodima, koji su lani ukupno bili oko 385.000 eura (3 milijuna kuna), pretekla je dosadašnju estradnu poduzetničku prvakinju Doris Pinčić, koja je prošle je godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 185.673,90 eura. No, pjevačica Maja Šuput  također zarađuje pozamašan iznos. Prošle je godine preko 5 milijuna kuna prihoda kroz svoje dvije tvrtke.

Autor:Dnevno.hr/ N.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.