FOTO:Filip Popović

RENATA SOPEK, ATRAKTIVNE TRENERICE I SPORTAŠI VODE NAS KROZ AKTIVNU HRVATSKU

Autor: Dnevno

Atraktivne trenerice i sportaši vode nas osmu godinu zaredom kroz vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska. Više od 35 tisuća građana vježbalo je uz projekt koji promovira zdravlje i redovnu tjelesnu aktivnost. Hrvatska je i dalje pri dnu ljestvice zemalja EU-a po redovnoj tjelesnoj aktivnosti građana. Njih čak 65% i dalje nije dovoljno aktivno, no tek su poražavajući podaci koji govore da nam 92% mladih nema naviku redovnog vježbanja.

Renata Sopek, FOTO:Filip Popović

Prvi ovogodišnji trening ove subote, 29. veljače u 10.30 sati u Areni Zagreb predstavit će i nova lica uz koja ćemo zavoljeti redovno vježbanje. Samom treningu prethodit će akcija Oživi me u kojoj će Zaklada „Hrvatska kuća srca“ i Udruga StEPP demonstrirati osnovne tehnike oživljavanja. Održat će se i kratko predavanje Mentalnog treninga, a vježbače će educirati i liječnici Hrvatske liječničke komore te nutricionisti. Prije nekoliko je dana snimljena foto kampanja kojom se najavljuje osma godina projekta. Ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek posebno je uzbuđena ususret početku nove sezone u kojoj je generalni partner HEP.

Ana Maria Galeković, Dominik Špoljarić, FOTO:Filip Popović

„Prvo snimanje kojim najavljujemo sezonu uvijek je veselo i posebno. Nekima od mladih trenera ovo je prvi susret s kamerama i zanimljivo je vidjeti kako se snalaze u novim ulogama!“ – otkriva Renata Sopek i dodaje: „Ove nas godine čeka veliki posao. Želja nam je aktivirati posebno mlade ljude. Velika većina njih nema naviku svakodnevno vježbati, naš je zadatak prenijeti im sve dobrobiti koje vježbanje daje. Sve više i više okreću se sjedilačkom načinu života uz neizostavne mobitele i laptope koji neće vježbati umjesto nas. Zato pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno napravimo iskorak u borbi protiv pretilosti i ostalih bolesti koje dolaze kao posljedica neredovite tjelesne aktivnosti!“

Patrik Kramarić, Dominik Špoljarić, Ivan Antunović, FOTO:Filip Popović

Uz Renatu i Dariju Mikulandru Žanetić, koja vodi mjesečnu emisiju Aktivna Hrvatska na Sportskoj TV, u timu Kineziološkog fakulteta iz Zagreba su ove godine dobro nam znana lica poput Dubrovkinje Lukrecije Dragić i Istrijanke Tine Živković. Voditelj trenerskog tima je Ivan Antunović, a tu je i aktualni državni prvak u plivanju Patrik Kramarić. Njima su se pridružili mladi treneri koje ćemo po prvi puta vidjeti na pozornicama.

Anamarija Galeković, FOTO: Filip Popović

Odbojkašica Ana Marija Galeković je iz Vinice pokraj Varaždina. Iva Lončar dolazi iz Posušja i strastvena je obožavateljica tenisa. Karla Kaurić iz Topuskog usmjerava kineziterapiju i zasigurno će svojim savjetima pomoći mnogim vježbačima u osmoj sezoni. Muški novi dio tima redom čine sportaši. Dominik Špoljarić iz Varaždina velik dio dana provodi u teretani u kojoj savjetima usmjerava vježbače kako što pravilnije trenirati. Karo Kligl iz Pakraca profesionalno igra rukomet dok njegov kolega Luka Šuker iz Vinkovaca svaki slobodan trenutak provodi uz nogomet koji također profesionalno igra.

Tina Živković, FOTO:Filip Popović

„Veselimo se projektu Aktivna Hrvatska. Za nas nove ovo je veliko uzbuđenje, rad s ljudima za sve je nas cilj. Zanimljive su bile pripreme za početak nove sezone u kojoj smo građanima diljem Hrvatske pripremili mnoge zanimljivosti!“ – govori Luka Šuker i dodaje: „Pozivam sve da nam se pridruže u Areni Zagreb te Sisku koji je idući grad u kojem ćemo zajedno mijenjati Hrvatsku na bolje!“

Ivan Antunović, FOTO:Filip Popović

Foto kampanju i ove je godine je godine snimao uhodani tim koji čine fotograf Filip Popović, stilistica je Ivana Karapandža, trenere je šminkala Mirta Pejić, a frizure je radio Ivica Palinić.
Luka Šuker, FOTO:Filip Popović

Aktivna Hrvatska kreće iz Zagreba uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, a vježbat ćemo u Sisku 28. ožujka, Zadru 9. svibnja u sklopu projekta Zadar Outdoor, u Vodicama 23. svibnja. Po prvi puta ove će se godine održati Dan Aktivne Hrvatske kada ćemo 12. rujna istovremeno vježbati u četiri hrvatska grada Poreču, Osijeku, Dubrovniku i Zagrebu. Uz sportska druženja, zanimljive treninge i savjete možete gledati i svakog mjeseca u emisiji Aktivna Hrvatska na Sportskoj TV. U svim gradovima vježbače će razveseliti partneri projekta Dechatlon, Merkur osiguranje, Mivela – voda s kojom možete sve,  Xplorer Life, Biotrening te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.