Foto: Promo

‘RECEPTI OCA LEA’: Poznati američki svećenik u Hrvatskoj snimio kulinarski show, evo koje je lokacije posjetio

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Poznati američki chef o. Leo Patalinghug gostovao je u Hrvatskoj gdje je snimio nekoliko epizoda sedme sezone kulinarskog showa ‘Recepti oca Lea’ u kojoj je posjetio Zagreb, Mariju Bistricu, Lužnicu kraj Zaprešića i Zadar.

Ovaj simpatični svećenik iz Baltimorea je vrsni kuhar koji je svoje kulinarske vještine i druge talente ugradio u pokret ‘Milost prije obroka’ kojem je cilj ponovno okupiti i jačati obitelji oko obiteljskog stola i zajedničkih obroka. Otac Leo je pohađao poznatu talijansku kulinarsku školu ‘Cordon Bleu’ u Perugii, autor je kuharice, a sudjelovalo je i u kulinarskom TV natjecanju. Kao urednik i voditelj TV emisije na najvećoj svjetskoj katoličkoj mreži EWTN u ‘Receptima oca Lea’ spaja glavne sastojke – ljude, hranu i vjeru koja ih povezuje.

Foto: Promo

U epizodama koje su u suradnji s Laudato TV-om 2018. godine snimane u Hrvatskoj predstavljeni su Zagrebačka katedrala, njezina riznica i grob bl. Alojzija Stepinca, tržnica Dolac, samostan Lužnica, hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke kao i prekrasne turističke lokacije Zadra, kulturna i vjerska baština katedrale svete Stošije, nedovoljno poznato svetište svetog Šimuna starca u kojem se čuva sarkofag s njegovim tijelom, skrivena klauzurna tajna benediktinskog samostana i muzeja te dalmatinska ravnica Kraljevskih vinograda.

Foto: Promo

Cilj suradnje EWTN-a i Laudato TV-a bio je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju, umjetnost i gastro kulturu te prirodne ljepote, što je ujedno i poticaj razvoju hodočasničkog turizma u Hrvatskoj. Ove snimke hrvatskih ljepota obišle su svijet, a emisija je u programu Laudato TV-a subotom u 17 sati.

Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.