(RECEPT) NAJJEDNOSTAVNIJA ČOKOLADNA TORTA Potrebna su vam samo dva sastojka, jedan već imate doma!

Autor: Dnevno

Domišljata kuharica izmislila je Nutella tortu koja se napravi u 30 minuta, a potrebna su joj samo dva sastojka, prenosi Večernji list.

Andrea Soranidis na svom blogu The Petite Cook podijelila je magičan i bogat recept.

Na svom receptu napisala je “Ova torta je gotova za 30 minuta, lagana za napravti te bez glutena.” Sve što trebate je pet jaja i 250 grama Nutelle, no možete kao i Andrea napraviti vlastitu “Nutellu”.  Kako bi napravila “Nutellu”, Andrea pomiješa lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo uljei i svježe mlijeko.  Za početak recepta, potrebno je zagrijati pećnicu na 175°C kako biste mogli peći tortu čim izmješate sastojke.  Zatim mikserom izmutite jaja dok se ne stvori prozračna i lagana smjesa.

Nakon što izmutite jaja, Nutellu otopite u mirkovalonoj na 30 sekundi.  Kada se Nutella otopi, lagano dodavajte smjesu od jaja trećinu po trećinu te ju umješajte žlicom, a ne mikserom.

Nakon što dobro promiješate smjesu, ulijte je u kalup za tortu i pecite u pećnici 20 do 25 minuta. Ako volite da vam torta bude više mekana i u središtu bude puna kreme, pecite ju 22 minute. Na kraju ju možete posuti sa šećerom u prahu i spremni ste za posluživanje.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.