Foto: Duje Klarić/CROPIX

RAZAPELA MARKA U SRPSKOM ETERU! Teško optužuju hrvatskog pjevača: ‘Thompson poziva na ubijanje Srba’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Na Prvoj Srpskoj Televiziji u nedjelju su gostovali direktor Hiljadarke, Mario Cindori i predstavnik jednog organizatora koncerata u Srbiji. Tema rasprave bio je otkazan koncert ‘Duško Kuliš i gosti’ u Puli, a gosti su, kao i voditeljica iznijeli niz šokantnih stavova o odluci pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića.

“Mi zapravo ne znamo zašto je koncert otkazan, je li to neki politički razlog. Sve je bilo jako brzo, pred sam kraj organizacije”, rekao je Cindori putem videopoziva, a voditeljicu je zanimalo što mu je sve izgovorio pulski gradonačelnik s obzirom da je direktor agencije ranije javnosti naveo niz uvreda koje mu je uputio Zoričić.

“Nakon objave priopćenja i njegovog odgovora to je postala moja riječ protiv njegove. Ne želim ništa komentirati niti znam smijem li zbog zakona”, rekao je oprezno i najavio: “Mi sada pokrećemo zakonske osnove koje imamo, privremene mjere. Uskoro očekujem odgovore od suda”.

Foto: radiobox

“Sve izvođače koji su trebali nastupiti Hrvati vole. To nisu pjevači koji imaju neke mrlje u karijeri. Mislim da je ovo bila odluka pojedinca”, smatra Cindori.

Voditeljica se osvrnula na naziv ‘cajke’ i usvrdila da je to uvredljiv naziv za srpsku narodnu glazbu pa je upitala Cindorija je li Marko Perković Thompson ikada nastupio u Puli, na što je on odgovorio kako ne zna.

Uz Cindorija u emisiji je gostovao i organizator iz Srbije.  “Strašno. Jako loše je ovo što se dogodilo u Istri. Bilo koja vrsta zabrane unutar umjetnosti je neprimjerena”, komentirao je.

Organizator iz Srbije smatra da je njihova narodna glazba popularnija u Hrvatskoj nego među srpskom publikom, a voditeljica se zatim ispričala jer je Anu Bekutu i Thompsona stavila u isti kontekst.




“Thompson poziva na ubijanje Srba, širi mržnju. Ne treba uspoređivati njega i Anu Bekutu”, rekla je voditeljica bez ikakve činjenične potvrde izrečenog, a dobro je poznato da Thomspon nije pozivao niti poziva na ubijanje ni Srba ni ikog drugog.

“Problem je u Hrvatskoj što silom pokušavaju zabraniti narodnu glazbu iz Srbije. Mi smo jedna glazbena regija”, zaključio je organizator iz Srbije.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.