Quiche Lorraine: Prepustite se neodoljivom okusu slasne pite

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Quiche Lorraine je slana pita bogatog okusa, oduševit će svakog člana obitelji!

Sastojci:

1 tijesto za pitu (iz dućana ili domaće)
200 g slanine
1 luk
150 g naribanog sira (Gruyère ili sličan)
4 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
sol
papar
muškatni oraščić


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tijesto za pitu stavite u kalup za pitu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite ga oko 10 minuta. Slaninu narežite na sitne kockice, a luk nasjeckajte na tanke ploške. Na malo maslinova ulja prepržite slaninu i luk dok ne postanu mekani i blago zlatni. U posudi razmutite jaja i vrhnje za kuhanje. Dodajte sol, papar i malo muškatnog oraščića po ukusu. Na prepečeno tijesto rasporedite slaninu i luk te pospite naribanim sirom. Prelijte smjesom od jaja i vrhnja. Quiche pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta, dok ne postane zlatnosmeđ. Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.