Quentin Tarantino namjerava snimiti novi vestern

Autor: Hina/ A. P.

Tarantino, koji je za ''Odbjeglog Djanga'' osvojio Oscara za najbolji scenarij, također je rekao Lenu da su da su se njegove navike što se tiče pisanja u posljednjih nekoliko godina promijenile.

Gostujući kod Jaya Lenoa, poznati filmski redatelj i scenarist Quentin Tarantino otkrio je da će njegov idući film biti vestern, ali da se ne radi o nastavku Oscarom nagrađenog ‘Odbjeglog Djanga’ (Django Unchained), piše časopis Rolling Stone.
Taj redatelj, čiji su filmovi poznati po oštrim dijalozima, slikovitom nasilju, iscjepkanoj kronologiji i opsesiji pop kulturom, istaknuo je kako ga je iskustvo režiranja ‘Odbjeglog Djanga’ inspiriralo da napravi još jedan film u istom žanru.

“Ne mogu mnogo pričati o novom projektu, ali ću prvi put javno otkriti žanr. U pitanju je vestern. To nije nastavak Djanga, već potpuno drugi vestern. Toliko sam se zabavljao radeći ‘Djanga’ da sam poslije pomislio da napravim sličan tome. Veoma volim vesterne i nakon što sam konačno naučio da ih radim, rekao sam ‘ok, hajde sad da snimim još jedan, sad kada konačno znam šta radim”, rekao je.

“Prije ako sam trebao pisati tijekom dana, izašao bih u restoran ili u neki bar i pisao u javnosti kako bi na taj način potaknuo moždane vijuge. Nakon toga bi proveo cijelu noć pišući scenarij”, rekao je Tarantino. Istaknuo je da se to promijenilo u vrijeme kad je stvarao “Nemilosrdne gadove” (Inglourious Basterds). “Tada sam počeo pisati doma od 10 ujutro pa sve do negdje 6,7 popodne dokle god sam imao inspiracije i to bilo sve od posla za taj dan”.

Slavni redatelj preferira se opuštati u svom bazenu te se tamo ‘namakati’ nakon pisanja, a dok je tamo razmišlja o onome o čemu je upravo završio pisati.

“Ako sam upravo završio scenu, onda razmišljam o sceni i kako je učiniti boljom”, rekao je. “Sve te ideje i dijalozi mi odjedanput dođu u glavu nakon čega još sve razradim. Nakon toga izađem iz bazena i radim bilješke, ali ih ne diram. Izađem, gledam televiziju, visim vani. Slijedeći dan radim na mojim notama”, dodao je.

U ‘Odbjeglom Djangu’ “stradalo” je najviše ljudi od svih Tarantinovih filmova, a poznati američki reditelj, do sada je u filmovima ‘ubio’ 563 osobe.

Tarantino je nasilje u Djangu pripisao kao jednom od elemenata u vesternima. “Toliko je nasilja u svijetu, tragedije se događaju, okrivite igrače koji su krivi za to. Ovo je vestern. Olabavite malo”, poručio je.




 

Autor:Hina/ A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.