fbpx

PUNJENE PEČENE PAPRIKE: Pripremeljene na ovaj način obaraju s nogu i najzahtjevnije gurmane!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pripremite ukusne punjene pečene paprike i oduševite drage goste!

Sastojci:

8 paprika
300 g teletine
2 glavice luka
150 g riže
4 žlice maslinova ulja
100 g sira ementalera
2 češnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
1 žlica peršina
sol, papar


Priprema:

Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite je i ostavite sa strane. Paprikama odrežite vrhove, očistite ih, a odrezane vrhove narežite na kockice. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno rezani luk, meso na kockice i papriku. Posolite, popaprite i pecite na srednjoj vatri dok meso i luk ne dobiju boju. Dodajte protisnuti češnjak, mljevenu papriku i kratko popržite. Maknite s
vatre, dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom napunite izdubljene paprike i pospite ih naribanim ementalerom. Složite ih u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 – 50 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pospite peršinom.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.