
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
Pripremite ukusne punjene pečene paprike i oduševite drage goste!
Sastojci:
8 paprika
300 g teletine
2 glavice luka
150 g riže
4 žlice maslinova ulja
100 g sira ementalera
2 češnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
1 žlica peršina
sol, papar
Priprema:
Skuhajte rižu u slanoj vodi, procijedite je i ostavite sa strane. Paprikama odrežite vrhove, očistite ih, a odrezane vrhove narežite na kockice. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno rezani luk, meso na kockice i papriku. Posolite, popaprite i pecite na srednjoj vatri dok meso i luk ne dobiju boju. Dodajte protisnuti češnjak, mljevenu papriku i kratko popržite. Maknite s
vatre, dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom napunite izdubljene paprike i pospite ih naribanim ementalerom. Složite ih u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 – 50 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pospite peršinom.
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend
SAVRŠENO KUHANA RIŽA U UKUSNOM UMAKU S PILETINOM: Sjajan obrok od nekoliko jednostavnih namirnica!