Punjene lignje: Isprobajte jednostavan recept za savršen okus

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Punjene lignje lako je prilagoditi vlastitom ukusu, ako imamo dobar recept. Za najbolji okus ponekad je najbolje koristiti jednostavan recept bez previše sastojaka. Isprobajte, neće vas razočarati!

Sastojci:

800 g velikih očišćenih liganja s krakovima
4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina
100 g luka
½ žličice mljevene slatke crvene paprike
sol, papar
1 grančica ružmarina

Priprema:

Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte. Na maslinovu ulju ispržite nasjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak i krakove. Kratko pržite, dodajte rižu, mljevenu papriku i pirjajte oko 10 minuta podlijevajući sa 100 ml vina i vodom, da riža bude napola kuhana. Potkraj umiješajte peršin, nasjeckani ružmarin, posolite i popaprite. Nadjev ostavite da se malo ohladi pa njime napunite lignje i zatvorite ih čačkalicama. Posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, podlijte ostatkom vina i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C. Pečene lignje poslužite uz pečeni krumpir i salatu po želji.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.