Foto: CROPIX

PUKLA LJUBAV NAKON GODINU DANA: Rastala se kći Bakira Izetbegovića, na vjenčanje potrošili milijune, Erdogan je bio kum

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Jasmina Izetbegović, kći Bakira i unuka Alije Izetbegovića, i osam godina mlađi Ćamil Humačkić, vlasnik IT firme koja posluje u Njemačkoj, razveli su se nakon godinu dana braka, potvrđeno je za Klix.ba. Vijest je procurila u javnost tri dana nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini na kojima je Bakir Izetbegović doživio debakl.

Njihov pir je pompozno najavljivan kao bosansko ‘vjenčanje godine‘, a mediji diljem regije izvještavali su o njihovom šerijatskom vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, ali i građanskom vjenčanje na koje je potrošeno oko četiri milijuna kuna.

Bosansko ‘vjenčanje godine’

Ogromnu pažnju javnosti tada je privukao njihov kum, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je na vjenčanje došao sa suprugom Emine Erdogan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji prijatelji Jasmine Izetbegović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dnevni avaz (@dnevniavaz)




Osim Erdogana, pažnju je plijenila majka Sebija u žarkoružičastoj haljini sa zlatnim uzorkom, čija je cijena oko 15 tisuća kuna. Haljinu u tradicionalnom islamskom duhu sa pokrivalom za glavu dizajnirala je Marina Rinaldi.

Upravo podatak o cijeni haljine razljutio je tamošnju javnost, koja je to smatrala nepotrebnim razbacivanjem u zemlji u kojoj se relativno teško živi.




Inače, Jasmina je ranije bila zaručena s Adnanom Cerićem, bosanskohercegovačkim youtuberom, koji je tijekom veze s Jasminom YouTube zamijenio pozicijom direktora u Agenciji za statistiku BiH.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.