fbpx

PROLJETNI KOLAČ OD SIRA: Jedan od omiljenih laganih kolača kojeg obožavamo!

Autor: Dnevno

Ako vam je ostao višak bjelanjaka, ovaj kolač je idealna prilika da ih iskoristite. Lagani sočni kolač izrazito je jednostavan za pripremu, a u njemu će doslovno uživati cijela obitelj – od najmlađeg do najstarijeg člana!
 
SASTOJCI:

300 g integralnih keksa
125 g maslaca
1 vanil šećer
25 ml mlijeka

Krema


500 g svježeg sira
2 čaše kiselog vrhnja
1 puding od vanilie Dolcela
5 bjelanjaka + prstohvat soli
2 limun šećera ili korica limuna
120 g šećera u prahu

PRIPREMA:

Pećnicu ugrijati na 180°C.

Kekse samljeti, dodati van. šećer, mlijeko i otopljeni maslac. Dobro izmiješati i rukama utisnuti u kalup.

Peći podlogu od keksa 10 minuta, zatim izvaditi.

Sir i vrhnje pomiješati, dodati limun, šećer, šećer i prah za puding. Na kraju lagano ručno umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.




Kremu izliti preko podloge i peći oko 35 minuta, sirna krema mora ostati bijela.

Ohladiti i poslužiti!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.