Foto: Srđan Vrančić/CROPIX

PRIVEDENI NAPADAČI NA MAJU SEVER: Hrvat i Slovenac zbog prijetnji ostaju u šibenskom pritvoru

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Zbog prijetnji HRT-ovoj novinarki Maji Sever i sutkinji Sandri Artuković šibensko-kninska policija prijavila je 44-godišnjeg hrvatskog državljanina i 56-godišnjeg slovenskog državljanina, izvijestila je policija pritom ne otkrivajući njihove identitete.

Podsjetimo, Sever je prije dva napadnuta kod otočića Tijata u šibenskom arhipelagu, koji je pod lupu javnosti došao nakon što je tamo bespravno izgrađen restoran koji je na koncu zatvorila inspekcija.

S bivšom zamjenicom ministra pravosuđa, sutkinjom Sandrom Artuković, išla je vidjeti radi li restoran. Jedan je svjedok s otoka Prvića rekao da je žene napao vlasnik restorana, došao do njihova broda, ušao, uzeo mobitel i bacio ga. One su pozvale policiju koja je došla na uviđaj i napravila zapisnik.

“Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjeti je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira. Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku”, pojašnjava za Morski.hr Maja Sever, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu.

“Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan”, rekla je potresena Sever.

Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.