Pripremite ukusan tradicionalni desert bazlamaču u novom ruhu

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Balzamača je tradicionalni recept za koji je potrebno nekoliko osnovnih sastojaka. Donosimo recept za malo drugačiju bazlamaču, u novom modernijem ruhu. U slast!

Sastojci za tijesto:


1 l mlijeka
4 jaja
120 g šećera
limunova korica
sol
300 g kukuruznog brašna
5 žlica ulja
Za premazivanje:
200 ml kiselog vrhnja
150 g džema po želji

Priprema:

U mlijeku razmutite jaja, ulje, šećer, naribanu limunovu koricu, malo soli i kukuruzno brašno. Nauljite lim i izlijte smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečenu bazlamaču zalijte vrhnjem i zapecite još 20 minuta. Vruću po želji premažite džemom, narežite na kocke i poslužite.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.