
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Balzamača je tradicionalni recept za koji je potrebno nekoliko osnovnih sastojaka. Donosimo recept za malo drugačiju bazlamaču, u novom modernijem ruhu. U slast!
Sastojci za tijesto:
1 l mlijeka
4 jaja
120 g šećera
limunova korica
sol
300 g kukuruznog brašna
5 žlica ulja
Za premazivanje:
200 ml kiselog vrhnja
150 g džema po želji
Priprema:
U mlijeku razmutite jaja, ulje, šećer, naribanu limunovu koricu, malo soli i kukuruzno brašno. Nauljite lim i izlijte smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečenu bazlamaču zalijte vrhnjem i zapecite još 20 minuta. Vruću po želji premažite džemom, narežite na kocke i poslužite.
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa