Pripremite slasne punjene tikvice: Ručak s karakterom i bogatim okusom

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Bez previše muke pripremite slasne punjene tikvice i uživajte u bogatom okusu ukusnog obroka!

Sastojci:

5-6 manjih tikvica
1 glavica crvenog luka
0,5 kg miješanog mljevenog mesa
20 dag gaude


koncentrat rajčice
lovorov list
sol, papar
češnjak u prahu

Priprema:

Nasjeckajte crveni luk i propržite ga na ulju pa dodajte mljeveno meso, lovor i začine. Dinstajte oko pola sata uz podlijevanje vodom po potrebi. Tikvice operite, prerežite uzduž i izdubite žličicom. Meso tikvice koje ste izdubili stavite u lonac s mljevenim mesom da omekša. Pri kraju dodajte par žlica koncentrata od rajčice. Punite tikvice tako pripremljenim nadjevom te pospite naribanim sirom. Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.