
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Pohanoj mozzarelli teško će odoljeti ljubitelji sira. Pripremite ju u tren oka i poslužite s tartarom ili omiljenim umakom.
Sastojci:
200 g svježe mozzarelle
1 jaje
1/2 šalice brašna
1 šalica krušnih mrvica
sol, papar
ulje
Priprema:
Pripremite tri posude za brašno, jaja i krušne mrvice, kao za pohanje. Jaja lagano razmutite, a u krušne mrvice dodajte prstohvat soli i papra. Ocijeđenu mozarrellu narežite na komade željenog oblika ili jednostavno uzmite male kuglice mozzarelle. Uvaljajte svaki komad mozzarelle u brašno pa u jaja pa ukrušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Pohajte mozzarellu 1-2 minute sa svih strana. Izvadite je iz ulja i stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Poslužite s umakom od rajčice ili tartarom.
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud