Pripremite savršeno pohanu mozzarellu: Neodoljivi zalogaji za ljubitelje sira

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Pohanoj mozzarelli teško će odoljeti ljubitelji sira. Pripremite ju u tren oka i poslužite s tartarom ili omiljenim umakom.

Sastojci:


200 g svježe mozzarelle
1 jaje
1/2 šalice brašna
1 šalica krušnih mrvica
sol, papar
ulje

Priprema:

Pripremite tri posude za brašno, jaja i krušne mrvice, kao za pohanje. Jaja lagano razmutite, a u krušne mrvice dodajte prstohvat soli i papra. Ocijeđenu mozarrellu narežite na komade željenog oblika ili jednostavno uzmite male kuglice mozzarelle. Uvaljajte svaki komad mozzarelle u brašno pa u jaja pa ukrušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Pohajte mozzarellu 1-2 minute sa svih strana. Izvadite je iz ulja i stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Poslužite s umakom od rajčice ili tartarom.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.