Pripremite domaće lisnato tijesto: Možete ga čak i zamrznuti

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite domaće lisnato tijesto bez greške i iskoristite za razna jela po želji. Možete ga čak i zamrznuti!

Sastojci:

350 g brašna
350 g maslaca
8 g soli
2 dl vode

Priprema:

Svi sastojci trebaju biti vrlo hladni, a površinu na kojoj valjate tijesto brašnite vrlo malo kako ne bi postalo žilavo. Što manje dodirujte rukama da se tijesto ne zagrijava! Na radnu površinu prosijte brašno sa solju. Napravite udubinu u koju ćete uliti vrlo hladnu vodu. Zamijesite glatko i elastično tijesto. Oblikujte kuglu i stavite je na hladno da odstoji dvadesetak minuta. Ohlađeno tijesto razvaljajte, na sredinu položite maslac tek izvađen iz hladnjaka. Preklopite krajeve tijesta preko maslaca i razvaljajte sve zajedno na debljinu oko 1-1,5 cm. Razvaljano tijesto preklopite u tri dijela pa ponovno razvaljajte u pravokutnik debljine 1cm. Ponovite postupak još jednom. Tijesto ponovno preklopite u tri dijela i ostavite dvadesetak minuta. Ohlađeno tijesto ponovno razvaljajte u pravokutnik debljine 1cm. Ponovite još jednom pa opet ostavite da se hladi. Ponovite korak još jednom pa tijesto prerežite na dva jednaka dijela. Možete ga zamrznuti ili još samo kratko ohladiti prije daljnje upotrebe.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.