Foto: Wochit

PRINCA HARRYJA ‘POPLJUVALI’ ZBOG NOVOG DOKUMENTARCA: ‘Gdje si bio dok je tvoj djed ležao u bolnici?’

Autor: Tea Šojat

Princ Harry (37) nedavno je s vojvotkinjom Meghan (40) posjetio New York te je prilikom svog kraćeg boravka sudjelovao u novom dokumentarcu o princu Philipu koji je u srijedu emitiran na BBC-u. U istom je imao samo riječi hvale za djeda i kraljicu, no upravo je to naišlo na burne reakcije javnosti.

U dijelu dokumentarca prikazan je Harryev govor u kojemu je pohvalio brak svoje bake kraljice Elizabete i pokojnog princa Phillipa. “Najviše mi nedostaje njegov smisao za humor”, započeo je princ.

“No, nedostaje mi više zbog bake jer znam koliko je bila nevjerojatno snažna uz njega. Znam i da će bez njega biti dobro. Njih dvoje su bili najljepši par ikad. Iza onog što je vidio svijet bile su dvije osobe koje su bile jako zaljubljene i obje su od najranije dobi posvetile svoj život službi”, objasnio je Harry.

Njegov govor Englezi su ubrzo prozvali dvoličnim, a mnogi su se pritom prisjetili intervjua kojeg je, zajedno sa suprugom, dao Oprah Winfrey. Tad naime, nije štedio članove kraljevske obitelji. Između ostalog, iznio je teške optužbe izjavom da u njegovoj obitelji ima rasizma.

“Sada pričaš ovako, a gdje si bio dok je tvoj djed ležao u bolnici?”,  “Tko je njega pozvao u dokumentarac, on ne bi trebao biti dio ovoga?”, “On je užasno licemjeran”, “Sad hvališ obitelj, a u Oprah si govorio drugačije”, pisali su uznemireni gledatelji.

U dokumentarcu su sudjelovali i ostali članovi obitelji, no niti jedan član nije izazvao ovako negativne reakcije.




Podsjetimo, princ je intervju dao u trenucima kad je princ Philip bio hospitaliziran. Ususret emitiranju intervjua rasla je napetost među članovima kraljevske obitelji, a mnogi vjeruju kako je upravo taj pritisak pridonio hospitalizaciji omiljenog princa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.