
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Tradicionalni turopoljski recept!
Sastojci:
60 dag tankog tijesta za savijaču
30 dag čvaraka
25 dag svježeg kravljeg sira
papar
sol
Sastojci za preljev:
2 dl kiselog vrhnja
1 jaje
naribani domaći suhi sir za posipanje
Priprema:
Čvarke sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite ih u dublju zdjelu, dodajte dobro ocijeđeni sir, jaja, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i izmiješajte.
Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem pa na nju stavite drugu koru i poprskajte je uljem, stavite nadjev od čvaraka i sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno. Savijte u roladu i stavite u nauljeni lim.
To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev.
Sve dobro namažite uljem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja i žlice ulja, pospite naribanim suhim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite je na komade po želji.
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Zapečene palačinke s malinama i sirom: Omiljena slastica na malo drugačiji način
Iskoristite vikend za pripremu domaćeg pekmeza od tri vrste voća
Pažljivo pripremljena punjena pureća prsa oduševit će svakog gosta