Foto: Screenshot

PRESTIŽNO SVEUČILIŠTE KARAMARKOVE KĆERI: Za paprenu cijenu tamo su studirali prinčevi, sultani, pa i Kraljica zmajeva iz Butana!

Autor: V.K

Djeca hrvatskih političara i političarki svoje obrazovanje često nastavljaju izvan Republike Hrvatske na prestižnim sveučilištima diljem svijeta zbog čega su njihovi roditelji nerijetko i na meti kritike. Većina njih su izvrsni studenti s uspješnim akademskim karijerama.

Među onima koji su svoj put potražili u inozemstvu, našla se i Lana Karamarko, kći bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koja je u posljednje vrijeme punila naslovnice medija.

Nakon dobivene diplome na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta Lana Karamarko svoje obrazovanje je nastavila na prestižnom privatnom Regent Sveučilištu u Londonu koje su pohađali prinčevi, sultani, pa čak i jedna kraljica, a među zapaženim alumni studentima su i brojni drugi ljudi iz poslovnog i show business svijeta.

Tako su se u ovom probranom društvu našli princ Felix Luksemburški, bavarski princ Konstantin, peta Kraljica zmajeva Kraljevine Bhutan Jetsun Pema Wangchuck, Sultan Muhammad, Eleonore von Habsburg, brojni drugi i Lana Karamarko.

Lana Karamarko mlada je i ambiciozna studentica, a kako je rekla u razgovoru za Divu, smatra se jednostavnom i kreativnom osobom koja ima još mnogo toga za naučiti. Na Regent Sveučilištu polaznica je diplomskog programa iz područja Luxury Brand Managementa gdje bi trebala provesti dvije godine.

Svoj život umjereno dokumentira na svom Instagram profilu gdje postaje sve popularnija, a sudeći po objavama, Lana je sretna i zadovoljna londonskim životom, koji je osim što je lijep i izrazito skup. Dok prinčevima, kraljicama i sultanima novac nije problem, jednoj hrvatskoj obitelji studiranje na Regentu svakako predstavlja poduhvat.




Njen otac Tomislav Karamarko, koji je po odlasku iz politike najavio kako će se posvetiti tome da djeci osigura budućnost, kaže za naš portal da je Lana između ostalog dvije godine radila u Americi kako bi si priuštila odlazak na studij u London, a i “njena majka pomaže u financiranju troškova”, kaže nam Karamarko, nadodavši kako je Lana bila i prethodno dobra studentica, pa je dobila i određeni popust pri upisu kako bi joj se olakšali troškovi – koji su usputno rečeno, zaista veliki.

Svaka godina studijskog programa kojeg Lana pohađa stoji otprilike 24 tisuće funti (oko 200 tisuća kuna). Za dvije godine je to trošak od otprilike 400 tisuća kuna. Zaista značajan iznos osobito kada u perspektivu stavimo činjenicu da godina studiranja na privatnom fakultetu u Hrvatskoj košta od 20 do 30 tisuća kuna ili više. U to naravno treba  u obzir uzeti i troškove života u Londonu koji je poznat kao jedan od najskupljih gradova svijeta. 

Smještaj je u tom pogledu najveća stavka, budući da su cijene nekretnina u Londonu astronomske.

Srećom, kampus Regent Sveučilišta ima smještaj za studente koji godišnje košta oko 5 tisuća funti (oko 40 tisuća kuna), ali potražnja je velika i nema mjesta za sve studente. S obzirom na to, Regent omogućava smještaj u partnerstvu sa studentskim domom Urbanest St. Pancras  koji godišnje stoji od 11 tisuća funti za dvokrevetnu sobu, pa do 21 tisuću funti za studio.

Za one koji žele više privatnosti i luksuza, Regent pomaže u pronalasku privatnog smještaja, a prema našim informacijama, iole pristojna garsonijera u Londonu stoji od 1500 do 2000 funti mjesečno.

Tomislav Karamarko je po izlasku iz politike pokušao zaplivati u poduzetničkim vodama, ali firma koju je osnovao završila je u stečaju. Čime se danas bavi nije nam poznato.

Kako bilo,  mlada uspješna Lana se dobro snalazi i bez njega, a na oca se izrazito ponosi. Kao što je jednom rekla, obitelj voli i poštuje.

 

 

 

 

 

Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.